Directia Apelor Olt a demarat, in aceasta saptamana, o campanie de informare si constientizare a populatiei si agentilor economici din Valcea cu privire la protejarea apelor.
"Distribuim pliante si brosuri prin care cetatenii sunt sfatuiti sa nu mai arunce in rauri si lacuri diverse resturi, cum ar fi ambalajele din plastic, sticlele goale, hartia, fierul vechi, pungile din nailon sau orice alte gunoaie. De asemenea, oamenii sunt invatati sa nu mai toarne produse toxice in chiuvete sau la canal si sa nu isi mai spele autovehiculele la marginea raurilor", a declarat, marti, Delia Deaconu, purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Olt.
Potrivit acesteia, scopul campaniei de informare si constientizare este acela de a trage un semnal de alarma in privinta importantei apei ca resursa naturala, in concordanta cu Directiva-Cadru pentru Apa a Parlamentului European.
"Directiva ofera Comisiei Europene si statelor membre posibilitatea de a coopera pe baza unui parteneriat pentru a preveni poluarea apelor si stabilirea unui mecanism unitar de control al surselor de poluare", a precizat Delia Deaconu.
In virtutea documentului mentionat, autoritatile locale si agentii economici au obligatia sa realizeze investitii pentru atingerea "starii bune a apelor" pana in 2015 prevenind si tinand sub control poluarea acestora.
Un rol important in aplicarea directivei-cadru este rezervat componentei educative, care se adreseaza atat copiilor cat si adultilor, a mai spus purtatorul de cuvant.