Si cainii pot fi vegetarieni. 5 adevaruri uimitoare

Pentru că am presupus că dieta câinilor trebuie să fie formată numai din carne, nu ne-am gândit că mai există și alte opțiuni pentru ei. Mai multe studii arată că aceștia pot fi, foarte bine, și vegetarieni.

Și câinii pot fi vegetarieni. 5 adevăruri uimitoare

Mâncarea pentru animalele de companie conține, de cele mai multe ori, corpuri de animale considerate de către abatoare nepotrivite pentru consumul uman, animale eutanasiate, carne expirată, resturi de la măcelării sau chiar uleiuri utilizate de la restaurante. Adică sunt un fel de McDonald`s pentru prietenul tău necuvântător.

Vegan Action este o fundație din Statele Unite care are ca scopuri eliminarea suferințelor animalelor, reducerea impactului asupra mediului și îmbunătățirea sănătății omului printr-o dietă vegetariană. Aceștia s-au pronunțat rezervați în ceea ce privește dieta vegetariană a pisicilor, așa că vom face referire doar la câini.

Dacă la oameni se aplică zicală „ești ceea ce mănânci”, de ce nu ar fi așa și la animalele de companie. Citește mai jos cinci adevăruri care s-ar putea să te pună pe gânduri.

1. Câinii sunt omnivori și pot fi vegetarieni

Deși câinii au fost clasificați, inițial, ca și „carnivori”, au evoluat biologic în „omnivori”. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California, lupii au evoluat în câini, care au devenit cei mai buni prieteni ai omului și care s-au adaptat, pe parcursul evoluției, la o dietă bogata în amidon, devenind astfel omnivori.

Potrivit scriitorului și doctorului veterinar Jennifer Coates, câinii pot avea o dietă bazată pe legume, fără nicio problemă: „Corpul câinilor are abilitatea de a transforma anumiți amino-acizi sau proteinele, ceea ce înseamnă că pot să evite carnea.

Însă, deoarece câinii au nevoie de anumiți nutrienți, în anumite cantități, cum ar fi proteine, calciu, vitaminele A și D, vitamina B12 și altele, se recomandă stabilirea unei diete vegetariene împreună cu medicul veterinar, și nu administrarea uneia făcută în casă.

2. Dietele vegetariene nu conțin hormoni de creștere sau antibiotice

Carnea din comerț pe care o consumă oamenii conține hormoni de creștere și antibiotice, care au fost administrate animalelor pe parcursul vieții. Hrana pentru animalele de companie conține, pe lângă acestea, și aditivi chimici, conservanți și coloranți. Ceea ce, evident, nu e cazul unei diete bazate pe legume.

3. Unul dintre câinii care au intrat în Cartea Recordurilor pentru vârstă era vegetarian

Cațeaua Bramble, o Blue Merle Collie, a trăit în Marea Britanie și a deținut recordul Guinness pentru cel mai bătrân câine în viață la acel timp. Avea 25 de ani și a avut o dietă bazată pe orez, linte și legume organice.

4. Mâncarea vegetariană pentru câini este deja disponibilă de piață

Deși unii preferă să le pregătească chiar ei mesele animalelor de companie, poate fi foarte dificil să ajungi la un echilibru între nutrienții necesari. O soluție mai simplă ar fi cumpărarea meselor de-a gata. Chiar și pe piața din România există deja diferite mărci care comercializează hrană vegetariană pentru animale, deci proprietarii cățeilor au de unde alege.

5. Câinii nu nevoie de carne pentru a-și lua proteinele necesare

Da, câinii au nevoie de proteine, dar nu neapărat de la animale. Potrivit unui studiu publicat în revista „Animals”, câinii pot urma o dietă vegetariană atât timp cât e una echilibrată, care îi satisface toate nevoile nutriționale.

spot_img

Ultimele știri