Caii din Romania, maltratati in timpul transportului pentru sacrificare 

Romania si Polonia sunt principalele tari care exporta cai vii pentru sacrificare, animalele fiind maltratate in timpul transporturilor, arata organizatia britanica World Horse Welfare, care indeamna publicul larg sa actioneze pentru a opri acest abuz.

Caii care sunt trimisi spre sacrificare in Uniunea Europeana, in special in Italia, si parcurg mii de kilometri, zile in sir, fara opriri pentru odihna, cu acces redus la hrana si apa, in vehicule inadecvate. 

Animalele transportate astfel sufera de vatamare, deshidratare, stres si epuizare. Multi dintre ele sunt bolnave si nu sunt apte pentru a fi transportate.

Legislatie europeana pentru caii din Romania

Potrivit reprezentantilor World Horse Welfare, 85% din Europarlamentarii romani au semnat Declaratia 54/2009 prin care se cerea modificarea legislatiei curente cu privire la transportul cailor. Declaratia pe tema bunastarii cabalinelor este prima de acest fel care a fost vreodata adoptata de Parlamentul European.

In pofida acestui document, Romania continua sa exporte cai in conditii mizere pentru a fi sacrificati in Europa. Iubitorii de cai din Romania pot ajuta trimitand mesaje scrise europarlamentarilor romani, care au capacitatea de a exercita presiune asupra Comisiei Europene in acest moment de maxima importanta – in toamna, Comisia Europeana urmeaza sa lanseze un raport prin care va examina impactul pe care il are Reglementarea curenta cu privire la transport si este important ca acest raport sa contina recomandari pentru schimbarea legislatiei.

Reguli noi de transport

„Este momentul ca opinia publica sa traga la raspundere Comisia Europeana. Sa intrebe de ce nu face nimic pentru a curma suferinta acestor animale. Legislatia actuala este defectuoasa, iar Comisia Europeana trebuie sa intervina pentru schimbarea ei”, a spus Jo White, Director de Campanii al World Horse Welfare.

Organizarea cere impunerea unor calatorii care sa ajunga la destinatia finala in cel mult 12 ore, precum si adecvarea vehiculelor care transporta cabaline, astfel incat sa permita suficient spatiu individual in functie de marimea fiecarui animal.

Iubitorii de cai pot solicita europarlamentarilor si Comisiei Europene sa se implice in imbunatatirea legislatiei folosid modelele de scrisoare existente pe site-ul World Horse Welfare Romania, la adresa: http://www.worldhorsewelfare.ro/Transport-s14-ro.htm 
 

Cititi si:

REPORTAJ GR. Dramele cailor adusi in adapostul Tei-Toboc

Calul batut si infometat din Balotesti a murit de epuizare

 

spot_img

Ultimele știri