Bucureștiul și Ilfovul vor avea un centru integrat de colectare a deșeurilor voluminoase

Bucureștiul și Ilfovul vor avea un centru integrat de colectare a deșeurilor voluminoase unde locuitorii vor putea aduce mobilă uzată, anvelope, echipamente electrocasnice, gratuit, transmite primăria Capitalei într-un comunicat.

Primarul general Nicușor Dan a semnat vineri, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București (ADIGIDMB), cu Ministerul Mediului, contractul de finanțare pentru înființarea și dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar București-Nord și regiunea afiliată Ilfov.

Centrul va fi situat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, iar bucureștenii și ilfovenii vor putea aduce gratuit deșeuri voluminoase precum mobilă uzată, anvelope, echipamente electrocasnice.

„Un asemenea centru constituie o soluție de management eficient pentru toate tipurile de deșeuri. La acest centru de colectare, care va fi înființat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de către persoanele din București și din județul Ilfov deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri din construcții și demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum și deșeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri”, a declarat Nicușor Dan.

Deșeurile se vor primi gratuit „în limita unor cantități rezonabile ce vor fi stabilite printr-un regulament”, transmite primăria Capitalei.

Proiectul de înființare a centrului de colectare a deșeurilor voluminoase, care va fi finalizat până la finalul anului 2024, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 27.450.810 de lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fără TVA.

De realizarea acestui proiect se va ocupa Dragoș Iordache, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară.

Citește și: 18 state membre, printre care și România, riscă să nu își atingă obiectivele în materie de deșeuri

spot_img

Ultimele știri