Bucureștenii pot recicla resturi alimentare. Cine le transformă în compost pentru grădini urbane

Risipim mai bine de un sfert din mâncarea cumpărată. Pe lângă resursele irosite în timpul producției de hrană (pământ, apă, energie), generăm emisii de metan prin depozitarea la groapă a deșeurilor rezultate. O soluție ar fi să separăm resturile alimentare și să le transformăm în compost. La bloc, însă, este mai dificil. De aceea, o asociație din București a venit cu soluția salvatoare.

compost violoncelului hub

Locuiți în București și v-ați gândit deseori ce ați putea face cu resturile alimentare? În cadrul proiectului „Grădinarul de balcon și arta de a face compost”, Asociația D’Avent a dezvoltat și a lansat un punct de compost în spațiul ViolonceluluiHub.

Așa sună invitația celor de la Asociația D’Avent (cunoscuți pentru proiectul Reciclare Creativă) pentru bucureștenii preocupați de risipa alimentară. Deocamdată, initiativă este în stadiul de proiect-pilot, adresându-se îndeosebi celor din zona Mihai Bravu și celor din comunitatea Reciclare Creativă.

Persoanele fizice interesate să colecteze separat resturile alimentare și să le ducă la ViolonceluluiHub (Intrarea Violoncelului, nr. 10, sector 3) o pot face după completarea unui formular. În funcție de cereri, cei de la D’Avent vor decide dacă și cum pot extinde proiectul.

Green Report Shop Casa ECO

Ce se va întâmpla cu resturile alimentare

Odată colectate, resturile alimentare vor ajunge în compostorul achiziționat de inițiatori în cadrul proiectului „Grădinarul de balcon și arta de a face compost”. După patru luni, ar trebui să se transforme în compost, care va fi folosit ca îngrășământ pentru grădinile urbane din București.

Atenție însă la ce alimente colectați! Nu se recomandă introducerea în compost a alimentelor deja mucegăite, a citricelor, a cepei sau a usturoiului. Puteți găsi mai multe detalii despre cum se face compost pe site-ul Grădinarul de balcon, din acest articol sau din acesta.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri