Un studiu arată că britanicii își propun ca în 2019 să economisească mai mult, dar și să scadă cheltuielile. Planul lor va fi pus în aplicare luând mai puține mese în oraș, cumpărând mai puține haine și mai puține dulciuri. Un trend în creștere îl reprezintă consumul etic.
Un studiu de piață realizat în decembrie 2018, pe un eșantion de 1.002 de consumatori britanici, arată că 56% dintre aceștia plănuiesc să își reducă cheltuielile în anul care tocmai a început.
În topul măsurilor pe care le-au menționat se află reducerea numărului de mese luate în oraș (35%), a comenzilor de mâncare acasă sau la birou (33%), dar și a hainelor nou cumpărate (31%). Mai departe, britanicii își propun să mănânce mai puține dulciuri (27%) și să iasă mai rar în baruri și pub-uri (23%). Respondenții se așteaptă să economisească astfel în medie 131 de lire pe lună sau 1.572 de lire pe tot anul.
Persoanele din generația Millenials sunt mult mai serioși cu economiile, față de cei mai în vârstă. Potrivit studiului, aproape 80% dintre persoanele cu vârste între 25 și 34 de ani plănuiesc să își reducă cheltuielile, față de doar 40% dintre cei peste 65 de ani.
Unul dintre motivele obiectivelor de a economisi pentru anul 2019 se află costurile în creștere ale traiului în Marea Britanie (42%). În primele zile ale anului, prețul biletelor de tren a fost scumpit cu 3,1%, iar Brexit va aduce alte scumpiri.
„Deși este ceva obișnuit ca oamenii să-și facă planuri ambițioase pentru noul an, studiul nostru a arătat că, în loc de obiective care privesc sănătatea sau stilul de viață, consumatorii britanici sunt îngrijorați să țină pasul cu costurile traiului, care cresc mai repede decât salariile”, a declarat Guy Moreve, de la compania care a realizat studiul.
„Un alt trend care a putut fi observat este consumul etic, iar în tot anul 2018 am văzut creșterea conștientizării și atenției asupra obiceiurilor și stilurilor de viață prietenoase cu mediul, precum veganismul sau moda sustenabilă. Credem că anul acesta vom vedea un interes crescut în această zonă, pentru că multe persoane adoptă atitudini etice”, a mai spus acesta.