Britanicii fac mai multe experimente pe animale modificate genetic

Pentru prima data, numarul animalelor modificate genetic folosite in experimentele cercetatorilor britanici l-a depasit pe acela al animalelor „normale”, potrivit BBC.

Un raport al guvernului britanic arata ca in 2009 au fost realizate peste 3,6 proceduri stiintifice care au implicat animale. Dintre acestea, doar 48% au fost realizate folosind animale „normale” din punct de vedere genetic.

Oamenii de stiinta sustin ca experimentele pe animalele modificate genetic sunt cele mai bune moduri de a intelege multe boli umane. Profesorul Allan Bradley, director emerit al Institutului Sanger, de langa Cambridge, a declarat ca folosirea soarecilor, sobolanilor si pestilor modificati genetic in experimente va continua.

„Modificarea genetica este o unealta pe care o putem folosi pentru a descoperi functia unei singure gene din organismul unui soarece, sobolan sau peste. Acest lucru permite interpretarea si in cazul omului, deoarece avem cam aceleasi gene”, a declarat Bradley.

Raportul anual a aratat si o scadere cu 1% a numarului total de proceduri din 2009, fata de 2008. Acesta este un rezultat al reducerii considerabile a numarului de pesti folositi, care a scazut cu 34%.

Dr. Jon Richmond, seful departamentului care a realizat studiul, considera insa ca trendul ascendent al numarului de proceduri va continua.
 

spot_img

Ultimele știri