Biomasa poate servi la fabricarea sticlelor de sampanie

Biomasa urmata de gazeificare poate servi la fabricarea sticlelor de sampanie, a declarat Marc Perrin, reprezentantul firmei GDF Suez Group.

In cadrul conferintei organizata la Bucuresti pe tema bionergiei, Marc Perrin a precizat ca sticla se produce in furnale la temperaturi foarte inalte, de peste 1000 de grade Celsius.

GDF Suez are un centru de cercetari in apropierea Parisului, in domeniul biomasei, care va incepe de anul viitor sa lucreze impreuna cu un furnal de topire a sticlei.

In diferite procese industriale, gazul metan poate fi inlocuit cu un alt gaz, denumit biometan, care se obtine din biomasa prin gazeificare.

Acest procedeu permite obtinerea de biometan care are in compunere metan, hidrogen si monoxid de carbon, fara alte produse secundare. O asemenea centrala de producere a biometanului functioneaza deja, timp de 7000 de ore pe an, in Brazilia, a precizat Marc Perrin.

La ora actuala, in intreaga lume sunt recunoscute peste 100 de tipuri de biomasa. Printre acestea se numara paiele, boasca de struguri, samburii de mar, cojile si samburii de cirese, cojile de floarea-soarelui si cojile de alune si migdale. Peste 3500 de centrale termice utilizeaza biomasa, in diferite tari ale lumii.

Mihai Diac

Foto: www.polishforums.com

Citeste si:

Investitiile in bioenergie sunt mai riscante decat alte “energii verzi”

Centrala de la Govora va folosi drept combustibil salcia energetica

 

spot_img

Ultimele știri