Japonezii au inventat banana Mongee, a cărei coajă este comestibilă

În Japonia a fost inventată banana Mongee, a cărei coajă n-o să mai ajungă la groapa de gunoi, pentru că este comestibilă. În plus, este mult mai aromată decât bananele obișnuite, iar la creșterea acesteia nu este necesară administrarea de pesticide.

Japonezii au inventat banana Mongee, a cărei coajă este comestibilă

Câțiva oameni de știință din Japonia, de la D&T Farm, au reușit să creeze un soi de banană cu coaja comestibilă. Chiar dacă sună ciudat, procesul nu e bazat pe combinarea vreunor substanțe. Secretul constă în faptul că bananierii sunt plantați și crescuți la -60 de grade Celsius, apoi sunt transferați la 30 de grade Celsius. Grație acestei schimbări bruște de temperatură, fructul se coace, dar coaja rămâne foarte subțire, devenind astfel comestibilă.

Acest tip de banane poartă numele de Mongee (pronunțat „mon-ghee”), care în argoul japonez utilizat în zona Okayama, în vestul Japoniei, unde sunt cultivate, înseamnă „incredibil”.

vegis.ro

Datorită faptului că aceste banane nu sunt crescute într-un mediu tropical, ca de obicei, nici nu au prădători. Ceea ce înseamnă că nu sunt utilizate pesticide pe parcursul vieții bananierului, deci sunt banane crescute organic.

Japonezii au inventat banana Mongee, a cărei coajă este comestibilă
Jurnaliștii de la RocketNews24 au gustat aceste banane și spun că sunt mult mai dulci decât cele obișnuite (24,8 grame de zahăr, comparativ cu 18,3 grame), deci și mult mai aromate și mai parfumate. Coaja este, într-adevăr, foarte subțire, după cum spun aceștia. Are un gust ușor amărui și nu este la fel de aromată ca fructul în sine, dar poate fi consumată.

Pentru a se convinge că Mongee este, într-adevăr, o invenție necesară în domeniul fructelor, jurnaliștii au gustat și coaja unei banane obișnuite: amară, fibroasă, greu de mestecat și astringentă. Și, au adăugat aceștia în comentariul de pe site, probabil plină de pesticide (nu faceți asta acasă!).

Japonezii au inventat banana Mongee, a cărei coajă este comestibilă
Deocamdată, bananele Mongee au un preț foarte mare – 5,7 dolari bucata – și sunt scoase la vânzare doar câte 10 banane pe săptămână. Însă Setsuzo Tanaka, manager de dezvoltare tehnică la D&T Farm, speră ca aceste banane să ajungă să fie vândute în toată lumea. Ba mai mult, procesul să poată fi aplicat mai multor fructe, ceea ce ar reduce considerabil cantitatea de deșeuri organice care ajung la gropile de gunoi.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri