Autoritățile monitorizează nivelul poluării Dunării, după scufundarea unei barje cu azot

Autoritățile monitorizează nivelul poluării Dunării, după scufundarea unei barje cu azot, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, citat Euronews România. El a precizat că nu există depășiri față de valorile normale de azot pe secțiunea românească a Dunării.

Nu avem depășiri față de valorile normale și mă refer la azot, în special în Dunăre, nici la locul producerii incidentului, nici pe secțiunea românească a Dunării. Asta înseamnă că nu există un pericol imediat. Nu știm încă dacă tot acel azot este dizolvat în apa Dunării sau cât o să dureze până când Dunărea va antrena acea cantitate de azot. Fără îndoială că o cantitate va ajunge și în apele României. Va ajunge și în Delta Dunării. Va ajunge în cele din urmă în Marea Neagră. Cel mai mare risc se referă la un fenomen numit înflorirea algelor, lucru care nu ajută cu nimic calitatea apei”, a declarat Mircea Fechet.

O barjă încărcată cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit pilonul unui pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia. Nava era înregistrată în Germania, plecase din Austria și trebuia să ajungă într-un port de lângă Belgrad.

Citește și:

Studiu îngrijorător: Dunărea transportă anual 100 de tone de plastic pe teritoriul țării noastre

spot_img

Ultimele știri