Audi şi E.ON au pus în funcţiune cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa

Audi şi E.ON au pus în funcţiune cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa, de 12 MW, care presupune instalarea a 35.000 de module solare pe centrele logistice Audi din Gyor, Ungaria, potrivit unui comunicat al companiei energetice.

Împreună cu E.ON, Audi a construit un parc solar pe acoperişurile a două centre logistice la sediul său din Gyor din Ungaria, pe o suprafaţă de aproximativ 160.000 de metri pătraţi.

Cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa, cu o putere maximă de 12 megawaţi, situat în sediul fabricii Audi Ungaria, a fost pus în funcţiune oficial miercuri.

„Acest proiect reprezintă în multe moduri ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini ţinta de a fi neutri din punct de vedere al carbonului până în 2050. Pentru a face acest lucru, trebuie să reconstruim sistemele energetice din zonele urbane şi din industrie şi să le orientăm către sisteme neutre în materie de CO2. Consider că proiectul realizat împreună cu partenerul nostru Audi este un pas important în demersul nostru de a crea lumea energiei durabile de mâine şi sper că va fi urmat de alte proiecte de acest fel”, a afirmat Karsten Wildberger, membru al consiliului de administraţie al E.ON.

La rândul său, Peter Kossler, membru al Consiliului de administraţie al Audi Production, a precizat că obiectivul Audi este ca, până în 2025, toate sediile companiei ar trebui să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2.

„Prin transformarea fabricilor noastre în producător de energii regenerabile, aducem o contribuţie importantă la protecţia climei”, a spus Kossler.

Într-un proiect comun cu E.ON Ungaria, Audi a pus la dispoziţie zona de acoperiş a celor două centre logistice, fiecare cu o dimensiune de aproximativ 80.000 de metri pătraţi, pentru construcţia parcului de energie solară. E.ON a instalat cele 35.000 de module solare care acum au devenit operaţionale.

Parcul solar va furniza anual peste 9,5 GWh de energie regenerabilă. Acest lucru este suficient pentru a acoperi necesarul de energie electrică pentru circa 5.000 de gospodării în fiecare an şi va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 6.000 de tone.

Citeşte şi:

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri