Ateliere fără frontiere și Ecotic lansează inițiativa Cercul SolidarITății. Echipamentele IT uzate vor fi reparate și donate

Ateliere Fără Frontiere și ECOTIC caută companii mari și IMM-uri care să-și îndeplinească responsabilitățile legale de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) prin intermediul singurei organizații din România care colectează și pregătește deșeurile de echipamente IT pentru reutilizare și donație.

Pentru încă 3 luni, companiile care dețin echipamente IT uzate destinate casării, pot solicita Ateliere Fără Frontiere și ECOTIC colectarea gratuită a acestora în cadrul campaniei naționale Intră în Cercul SolidarITății, care va premia cele mai implicate companii la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, ediția a XII-a.

Monitoarele LCD, laptopurile/notebook-uri și unitățile centrale colectate în cadrul acestei campanii, care respectă parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge până la finalul anului 2019 și în tot anul 2020 în școli din zone defavorizate din țară, după ce au fost recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect al Ateliere Fără Frontiere.

Ajutăm deja sute de companii să-și îndeplinească obligațiile legate de managementul deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Din volumul de DEEE-uri colectate, în jur de 30% pot fi recondiționate, astfel că reușim să donăm mii de calculatoare în fiecare an către școlile care au cea mai mare nevoie de ele. Dacă ni s-ar alătura și mai multe companii, am putea să avem un impact și mai mare în reducerea decalajul informatic, modernizarea procesului de predare-învățare și sprijinirea acțiunilor de reducere a abandonului școlar în comunitățile dezavantajate. Prin campania Intră în Cercul SolidarITății, companiile pot deveni susținători ai educației prin simplul fapt că decid să își îndeplinească aceste obligațiile legale prin intermediul AFF”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Cu sprijinul ECOTIC, asociația a recondiționat și donat către școlile și instituțiile publice din România peste 15.000 de calculatoare recondiționate până în acest moment.

Toate companiile care predau echipamente IT uzate ce pot fi recondiționate, până pe 31 octombrie 2019, intră în competiția pentru cele două trofee pe care le vom oferi la ediția din acest an a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, în cadrul a două categorii – IMM și companii mari, ca semn al recunoașterii pentru contribuția adusă în protejarea mediului și în viețile copiilor și tinerilor din școlile care vor primi calculatoarele recondiționate”, a completat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Companiile care doresc să se alăture campaniei, pot solicita colectarea echipamentelor IT uzate la adresa de email colectare@atelierefarafrontiere.ro sau prin intermediul site-urilor reconect.ro și ecotic.ro.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri