Aproape 20.000 de “agenti”, inscrisi in Patrula de Reciclare

Aproape 20.000 de tineri si 650 unitati de invatamant din Bucuresti si 25 de judete s-au inscris la editia 2012 – 2013 a programului educational de protectie a mediului – Patrula de Reciclare, program centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec in parteneriat cu Primariile si Inspectoratele Scolare Judetene.

Sub indrumarea profesorilor coordonatori ai Patrulei din fiecare unitate de invatamant participanta, copii si elevii vor incepe sa-si informeze si sa-si educe familiile, prietenii si vecinii pentru a-i ajuta sa constientizeze riscurile si impactul negativ al DEEE asupra mediului inconjurator si pentru a incuraja obiceiul debarasarii responsabile a acestor deseuri in comunitatile din care fac parte.

In perioada imediat urmatoare, profesorii coordonatori si agentii Patrulelor de reciclare vor primi de la Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec materialele care vor sta la baza activitatilor lor: ghidul de implementare a programului, brosuri educative, pliante si flyere informative, afise.

De asemenea, Asociatia RoRec va instala, in fiecare unitate de invatamant, containere de colectare pentru 3 categorii de DEEE: aparate electrice de mici dimensiuni, becuri/neoane si baterii/acumulatori.

Minimum 4 kilograme DEEE/agent

Fiecare agent al participant are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kilograme DEEE pana la 15 mai 2013.La finalul editiei, organizatorii vor evalua activitatile si proiectele raportate si vor premia castigatorii la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si cea mai inspirata propunere de mascota a programului.

Patrula de reciclare mobilizeaza mii de tineri din tara sa isi asume rolul de modele si promotori ai comportamentului responsabil fata de mediu si fata de societate si sa contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice pe care ni le impun normele Uniunii Europene, anume de 4 kilograme DEEE/locuitor, anual.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania.

Gabriel Botezatu

spot_img

Ultimele știri