EcoTree, o platformă digitală inovatoare adresată domeniului economiei circulare, de reciclare a deșeurilor și dezvoltată de un start-up românesc, va primi o finanțare de 215.000 de euro pentru dezvoltare și implementare. Finanțarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de crowdfunding Seed Blink și business angels.
EcoTree este o platformă digitală inovatoare care accelerează fundamental modul în care se realizează colectarea și reciclarea deșeurilor, indiferent de tipologie, cantitate sau proveniență și urmează să fie lansată în următoarele luni. Aceasta va aduce beneficii reale industriei de reciclare a deșeurilor prin digitalizarea proceselor și a documentației legale necesare, asigurând transparență și trasabilitate, analiza datelor prin module de business inteligence, module de licitații speciale și nu numai, contribuind astfel la creșterea gradului de reciclare a deșeurilor și, implicit, la un mediu mai curat și mai sustenabil.
“Ne adresăm cu precădere companiilor care își doresc să digitalizeze managementul operațiunilor din zona deșeurilor și reciclării. Aducem un serviciu software simplu, implementarea sa însemnând un efort minim, dar și un cost accesibil pentru clienții noștri. În această rundă de finanțare ne-am propus să definitivăm 100% serviciul cu toate funcționalitățile cerute de beneficiari, astfel ca în următoarea perioadă să implementăm câteva proiecte pilot cu organizații relevante ce au interes major pentru zona de waste management. Prin colaborarea cu Sparking Capital și Seed Blink, pe lângă resursele financiare am găsit o echipă profesionistă de mentori, consultanți de business dar și oameni pasionați de reciclare. Așadar, în această formulă ne-am propus să aducem reciclarea la un alt nivel și să devenim astfel un partener important în misiunea viitorului sustenabil.” declară fondatorii EcoTree, Bogdan Andronache și Alexandru Petrescu.
Sparking Capital este fondul cu capital de risc care a coordonat procesul de finanțare, fiind un fond constituit din surse private. Sparking Capital face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din verticalele consumer-tech, fin tech, supply chain-tech, property-tech, marketing-tech, transformare digitală și sustenabilitate.
Vlad Panait, Co-Founder & General Partener Sparking Capital: „Investiția în EcoTree confirmă interesul nostru strategic pentru verticala economie circulară. Suntem încântați să anunțăm o nouă investiție într-o echipă ambițioasă, ce are potențialul de a crea un produs inovator și care răspunde la o nevoie reală a societații, și anume gradul redus de reciclare a deșeurilor, contribuind astfel la eficientizarea semnificativă a procesului de reciclare și implicit la un mediu mai curat, sănatos și sustenabil pentru noi toți. Alături de investiția financiară, Sparking Capital contribuie prin expertiză, mentorat și networking, la dezvoltarea accelerată și scalarea internațională a companiilor în care investește. Suntem la a doua investiție în parteneriat cu Seed Blink și contribuim împreună cu toți partenerii noștri la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc, care face progrese vizibile de la an la an.”
Alături de Sparking Capital, investiția în EcoTree este susținută de Seed Blink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din România, care democratizează intrarea investitorilor privați în ecosistemul startupurilor inovatoare, facilitând totodată accesul acestora la capital.
Andrei Dudoiu, Co-Founder și CEO Seed Blink „EcoTree, pe lângă inovația pe care o aduce în industria de reciclare a deșeurilor, generează și impact social, ajutând inclusiv la rezolvarea unei probleme ecologice. Aceste argumente, alături de implicarea Sparking Capital în calitate de lead investor, au determinat SeedBlink să răspundă afirmativ la listarea acestui startup pe platforma noastră de equity crowdfunding.”
EcoTree a câștigat anul trecut premiul 3 al acceleratorului ReUse Hub, eveniment susținut de PepsiCo România în colaborare cu Impact Hub.
Economia circulară are la bază un model economic care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor exitente, cât mai mult posibil, contribuind la creșterea ciclului de viață al produselor. Când produsele ajung la sfârșitul duratei de viață, materialele din care sunt făcute sunt păstrate în circuitul economic, ori de câte ori este posibil, reducând astfel deșeurile și creând valoare adaugată. Economia circulară a depașit etapa de concept și este vizibilă în acțiuni concrete din diverse industrii, inclusiv în strategia europeană pentru următorii ani.