Apa fara PET-uri, de Ziua Mondiala a Apei

Locuitorii sectorului 3 al Capitalei au fost invitati sambata in parcul Titan sa vada efectele pe care PET-urile nereciclate le pot avea asupra mediului. In cadrul evenimentului, bucurestenii au putut vedea o istorie in fotografii a PET-ului, asa cum exista el in viata cotidiana si cum rezista apoi in lumea gunoaielor. "O poveste urbana a PET-ului" este un proiect initat de Electrolux si sustinut de Primaria sectorului 3 care indeamna locuitorii, de Ziua Mondiala a Apei, sa foloseasca apa neimbuteliata pentru a reduce numarul de PET-uri si apoi sa le recicleze.

"Sunt lucruri la indemana oricui sa recicleze sau sa filtreze apa de la robinet fara sa mai cumpere apa imbuteliata. Peste tot gasesti PET-uri, iar oamenii trebuie sa devina constienti", a declarat Carmen Georgescu, marketing manager la Electrolux.

"Exista inca de anul trecut 80 de containere pentru deseuri din plastic si hartie amplasate in 40 de locuri. Oamenii sunt foarte receptivi si asta se vede in cifre. Anul trecut s-au colectat 1.113 tone de carton si hartie si 490 tone mase plastice. Alaturi de Electrolux vrem sa informam oamenii sa devina cat mai constienti", a declarat Mioara Matei, sef serviciu Cultura si Educatie in cadrul primarei sectorului 3.

Oamenii prezenti la eveniment s-au declarat deschisi la actiune pentru protectia mediului. "Chiar folosesc containerele amplasate si incerc sa reciclez cat mai multe deseuri. Pozele reprezinta crunta realitatea", a declarat Robert Gheroghita, locuitor al secotrului 3.

PET-urile nu sunt biodegradabile, ele putand sta in natura 200-300 de ani fara a-si schimba compozitia, ceea ce are ca efect cresterea constanta a gropilor de gunoi. Din 5 PET-uri reciclate se poate confectiona un tricou, din 50 de PET-uri se poate face un pulover, iar o tona de plastic reciclat inseamna economie de 1,8 tone de petrol.Prin reciclarea unui singur PET se poate economisi suficienta energie pentru a lumina un bec obisnuit timp de 6 ore. In fiecare an europenii arunca o cantitate de sticla de plastic echivalenta cu marimea Turnului Eiffel.

Expozitia de fotografii a fost deschisa publicului pana la ora 20.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri