Animale extraordinare, in uter IMAGINI INEDITE

Cum ar fi sa vedem imagini cu animalele noastre de casa…cand inca nu se nascusera, sau cu animale extraordinare ca elefantul sau delfinul, la stadiul embrionar? Documentarul Animale Extraordinare in Uter (Extraordinary Animals In The Womb) patrunde in lumea fascinanta a evolutiei animalelor de la conceptie la nastere si revolutioneaza felul in care vedem animalele.

Transmis luna trecuta pe postul britanic de televiziune Channel 4, documentarul foloseste tehnologii 4D pentru a permite publicului o incursiune in ciclul de dezvoltare al animalelor, ca sunt delfini, canguri, elefanti sau albine, informeaza Channel 4.

"Am vrut sa ilustram ce se intampla inauntrul unei creaturi vii, folosind ultimele tehnologii digitale si de filmare si modele anatomice veridice, pentru a crea impresia ca transmitem direct din uter", a declarat Jeremy Dear, seful departamentului de dezvoltare al companiei producatoare, Pioneer Productions.
"Una dintre cele mai interesante perspective a fost cea a embrionilor de rechin, care sunt canibali si se mananca unii pe altii pentru supravietuire", a declarat Peter Chinn, producator.

Proiectul a durat mai multi ani si s-a desfasurat pe trei continente, pentru a captura imagini reale cu animalele. Pentru proiect, producatorii au colaborat cu specialisti ai lumii medicale. Acestia au folosit un endoscop cu o camera integrata pentru a avea acces in punga unui cangur, de exemplu.

"Ne-am dus pana unde am putut camerele. Nu poti planta pur si simplu o camera in uterul animalului, pentru ca va afecta embrionul", a delarat Peter Chinn. Pentru detaliile pe care eforturile fotografice si de scanare nu le-au putut conferi, au fost folosite imagini computerizate.

"Echipa IT a trebuit sa produca pentru noi reprezentari si imagini ale embrionilor de o acuratete incredibila", a adaugat Peter Chinn. Rezultatul este un documentar unde nu se poate distinge intre imaginile reale si cele computerizate.

"Nu avem deloc intentia de a insela, dar suntem sinceri in ceea ce priveste limitele actuale ale tehnologiei video", explica Peter Chinn. 

Documentarul de 48 de minute nu este disponibil in Romania dar poate fi vizionat gratuit pe site-ul Channel 4 pana la sfarsitul anului.

spot_img

Ultimele știri