Asociația Mai bine organizează în perioada 15 – 28 august evenimentul „AlimenTerra. Dialoguri fertile cu tineri, despre hrană” în cinci orașe din țară: Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara și Oradea.
Dacă ai între 18 și 35 de ani, ești curios/oasă sau pasionat/ă de hrană, oameni sau planetă, atunci participă la întâlnirea din orașul tău:
- Iași, sâmbătă, 15 august, ora 10.50, în grădina de la REDU;
- Cluj-Napoca, vineri, 21 august, ora 17.50, în Parcul Central;
- Târgu Mureș, duminică, 23 august, ora 10.50, în Parcul din Cetatea Medievală;
- Timișoara, miercuri, 26 august, ora 17.50, în Parcul Botanic;
- Oradea, vineri, 28 august, ora 17.50, în Parcul 1 Decembrie.
Împreună cu membrii echipei Mai bine, vei petrece aproximativ două ore în care vei discuta cu tineri ca tine, într-o atmosferă degajată, despre hrană și alte subiecte interconectate. Organizatorii pun la dispoziție gustări.
Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Înscrierile pot fi făcute până joi, 13 august, ora 23.59, prin completarea unui formular. Punctele de întâlnire vor fi comunicate doar persoanelor selectate.
„În contextul epidemiologic actual, vor fi luate toate măsurile de precauție necesare pentru a organiza activitatea în condiții de siguranță. Vei fi anunțat/ă din timp despre ceea ce trebuie să faci pentru ca fiecare dintre cei prezenți să se simtă într-un cadru sigur”, au transmis organizatorii.
Activitatea „AlimenTerra. Dialoguri fertile cu tineri, despre hrană” este organizată de asociația Mai bine și face parte din proiectul #GoEAThical, care este finanțat de Uniunea Europeană.
#GoEAThical este implementat de un consorțiu global format din 16 organizații din Europa, Brazilia și Africa de Sud, respectiv coordonat de organizația Christliche Initiative Romero, din Germania.
Numele complet al proiectului este „#GoEAThical: Tinerii europeni susțin lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare sustenabile care respectă drepturile muncitorilor și muncitoarelor migranți și migrante și care ameliorează schimbările climatice, foametea și sărăcia, în calitate de factori principali ai migrației”.
Asociația Mai bine este o organizație fondată în anul 2009, în Iași, care are ca misiune promovarea teoretică și practică a dezvoltării durabile prin inițiative și proiecte organizate și dezvoltate în patru domenii de acțiune: educație pentru dezvoltare durabilă, protecția mediului, antreprenoriat social verde și implicare civică.