Aleargă pe 22 august pentru ONG-ul ViitorPlus

ViitorPlus, un ONG care desfășoară programe precum „Adoptă un copac!” şi „ecOprovocarea”, a fost afectat de criza de sănătate provocată de Covid19. Astfel, organizația face apel la iubitorii de sport pentru susținere și îi invită la o cursă de alergare sau mers susținut de 10 kilometri, pe traseul ales de fiecare. O parte din taxa plătită de participanți va merge către ONG.

Asociaţia ViitorPlus îţi propune să alergi sau să mergi pentru păduri şi o natură curată, în cadrul ediţiei „virtuale” din acest an a UNIQA Asigurări Bucharest Family &10K, singur sau împreună cu cei apropiaţi, pe traseul ales de voi. Poți alege între cursa de 10km individual şi cea de 10km Echipa (2X5km).

Trebuie să termini cursa în trei ore de la Start. Imediat după încheierea competiţiei, pentru a fi înscrişi în clasament şi pentru a primi medalia de finisher, trebuie să transmiţi o poză cu timpul înregistrat (cu o aplicaţie sau pe orice dispozitiv ales pentru cronometrare), precum şi să încarci pe aplicaţia #RunRomânia o fotografie din timpul alergării, cu numărul de concurs vizibil pentru identificare.

Înscrie-te la eveniment până pe 6 august, spune-le şi prietenilor, familiei, colegilor şi împreună cu pasionaţi de mişcare din toată ţara, reuniţi virtual, transmiteţi mesajele voastre de susţinere pentru proiectele societăţii civile afectate de criză COVID-19. Printre aceste ONG-uri se află şi ViitorPlus, care are nevoie de susţinere pentru programele de împădurire şi educaţie pentru mediu: „Adoptă un copac!” şi „ecOprovocarea”, a transmis ONG-ul.

Taxele pentru participare sunt de la 70 de lei (din care 10 lei sunt donați organizației), până la 300 de lei, pentru cei care participa prin companie, alături de colegi. Mai multe detalii, aici.

Evenimentul are loc pe 22 august 2020, începând cu ora 9:00.

Cum au fost afectate cele 2 programe ViitorPlus

Plantarea puieților din cadrul „Adoptă un copac!” care se făcea cu voluntari (peste 1.000 de persoane îşi confirmaseră prezenţa în această primăvară) a trebuit realizată cu o firmă specializată în plantări, ceea ce a crescut considerabil costurile proiectului. Cu toate acestea, în prima parte a anului 2020, ViitorPlus a plantat peste 4 hectare de pădure în judeţele Dolj şi Călăraşi. Eforturile derulării proiectului de împădurire continuă. ViitorPlus are nevoie de fonduri suplimentare pentru contractarea firmelor specializate în plantarea propriu-zisă.

Şi proiectul educaţional „ecOprovocarea” aflat la editia a X-a a fost afectat de modificarea programului şcolar şi a restricţiilor legale. Activităţile practice de voluntariat scolar: plantări, reciclări, curăţare areale naturale ş.a. au trebuit suspendate şi întreaga activitate s-a putut realiza numai online. Cu toate acestea, în primele luni ale concursului (octombrie 2019 – februarie 2020), înaintea restricţiilor impuse de criza COVID-19, s-au obţinut rezultate spectaculoase, de exemplu: 97.2 tone de deşeuri colectate pentru reciclare, 1.000 de saci de deşeuri strânse din natură, aproape 20.000 de puieţi plantaţi.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri