Sute de mii de albine care locuiau pe acoperișul Notre Dame au supraviețuit focului – FOTO şi VIDEO

O colonie de aproximativ 180.000 de albine de miere care locuia pe acoperişul catedralei Notre Dame, cuprinsă de flăcări săptămâna trecută, a supravieţuit focului.

„Un dram de speranță!”, a scris la o zi după încendiu, pe Instagram, apicultorul rezident al catedralei, Nicolas Geant. „Fotografiile cu drone arată că cei trei stupi sunt încă la loc și par a fi intacte!”

Geant are grijă de colonia de albine din 2013, când trei stupi în cutii de lemn, au fost plasaţi pe o porțiune de piatră a acoperișului lângă capătul sudic al catedralei Notre Dame, informează Associated Press.

https://www.instagram.com/p/BwZScZLHFH8/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Această mișcare a făcut parte dintr-o inițiativă la nivelul întregii Europe, pentru a stimula creşterea numărului de albine, a căror populaţie se află în declin. Stupii au fost introduşi, de asemenea, deasupra clădirii Operei din Paris.

https://www.instagram.com/p/BwfMtHdo1UK/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Deoarece albinele nu au plămâni, nu mor dacă inhalează fumul, dar pot muri din cauza căldurii excesive. Albinele europene, spre deosebire de unele specii de albine din altă părţi ale lumii, nu își abandonează stupii atunci când se confruntă cu un pericol.

„Când albinele simt focul, se scufundă în miere și rămân acolo pentru a-și proteja regina, care nu se mișcă”, a spus Geant. „Am văzut cât de mari erau flăcările, așa că am crezut imediat că va ucide albinele. Chiar dacă stupii se aflau la 30 de metri sub acoperișul superior, ceara din stupi se topește la 63 de grade Celsius”.

Daca ceara care protejează stupii se topeşte, albinele mor pur şi simplu înăuntru, explică Geant.

Fumul, pe de altă parte, este inofensiv. Apicultorii afumă în mod regulat stupii pentru seda colonia oricând au nevoie de acces în interior. Populația de albine de la Notre Dame produce aproximativ 75 de kilograme de miere anual, care este vândută angajaților catedralei.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri