La doar doua saptamani de la prima sa editie in Galati, targul de bunatati specifice bucatariei traditionale romanesti revine "Urmand traseul strabun al transhumantei, de la munte la ses, ciobanii brasoveni din Bran si Moeciu, precum si cei din Marginimea Sibiului coboara aducandu-ne telemea proaspata, urda, cas afumat, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama de oaie si de vitel, carnati si caltabos, precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin", spune Corina Berariu de la Tactic Events.
Si cum pastrama nu merge decat udata din belsug, organizatorii s-au pregatit si cu vin proaspat si cu palinca de la Salaj si horinca de Maramures.
Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni, zacusca de vinete, mierea de albine, mere si pere din livada taraneasca, turta dulce, covrigi de la Pitesti, halvita proaspata de la Arad, kurtos-kalacs de la Lupeni, si, in premiera, dulceata de gutui fara zahar si conservanti.
Pentru doamne comerciantii au pregatit siropuri din muguri de brad si alte fructe de padure, dulceturi de merisoare, afine, capsuni, zacusca de ghebe si hribi, sticlarie decorativa si oua incondeiate din Bucovina.
Expozantii vor putea fi gasiti la Casa de Cultura astazi pana la ora 20.00, maine intre 9.00 si 20.00, iar duminica pana la ora 17.00.