Adevarul: Neculai Ontanu si Mona Nicolici au sapat in Lunca Florilor, marcand inceputul lucrarilor de reamenajare

Startul oficial al lucrarilor de reamenajare a Parcului Lunca Florilor, in cadrul proiectului "Parcurile Viitorului", s-a dat chiar de „Ziua Bucurestiului", in fata reprezentantilor Petrom si ai Primariei Sectorului 2. Mona Nicolici, CSR Communication Manager Petrom, si Neculai Ontanu, primarul sectorului 2 al Capitalei, au sapat impreuna, marcand simbolic inceperea lucrarilor la parc. Acesta va beneficia de imbunatatirile arhitecturale si peisagistice propuse de Ana-Maria si Alexandru Crisan, doi tineri arhitecti, castigatori ai concursului de idei desfasurat in aceasta vara.

"Noi ne-am propus sa facem lucruri de care oamenii au nevoie. Ne dorim sa ajungem ca fiecare dintre noi sa se gandeasca cu mai mult respect pentru viitor. In toate aceste luni de cand a inceput proiectul, ne-am dat seama ca totul este posibil si ca viitorul depinde de noi. Inaugurarea parcului o vom face cu siguranta pana la sfarsitul acestui an", a marturisit Mona Nicolici.

O sapa, o piatra de temelie

Neculai Ontanu si Mona Nicolici au sapat acolo unde, mai tarziu, va exista un iaz hidroponic. "Este vorba despre o cuva de beton umpluta cu pietris, unde plantele cresc in apa", a explicat Ioana Petrache, peisagist la firma de constructii care a castigat licitatia si care va amenaja Parcurile Viitorului.

"Vom pastra elementele pe care le-am gasit aici. Nu distrugem nimic. In ceea ce priveste traseele de circulatie, vom regla zonele mai putin bine definite. Va exista o zona cu pergole de lemn, care va fi luminata cu panouri solare. Vor creste si plante agatatoare cu flori si frunze persistente. Vom avea un iaz si o cadere de apa, in spatele careia va fi amenajata o suprafata de tip deal peste care se va putea circula.

Acest aspect va fi important in special pentru copii, ei regasindu-se astfel foarte aproape de natura. Toata nota parcului are un caracter natural", a adaugat Ioana Petrache.

Un parc european in Bucuresti

Conceptul castigator propune valorificarea elementului „apa" prin crearea unui spatiu care imbunatateste vizual si functional zona parcului. De altfel, elementul emblematic al parcului este o cadere de apa, incadrata de traseul principal al parcului, inconjurat de fantani decorative.

Ca surse de energie alternativa, parcul va fi dotat cu panouri solare in zonele cu gradene si cele de odihna si cu un sistem de reciclare a apei. Lumina va fi difuza si va conferi astfel un aspect intim pergolelor pe durata noptii. Prin aceste schimbari se doreste compensarea iluminatului parcului pe timpul noptii si asigurarea energiei necesare pentru declansarea jocurilor de apa.

"Atunci cand vrei, poti face lucruri importante si de calitate, de care oamenii sa se bucure. In acest parc vor exista lucruri noi, pe care nu le mai regasim in niciun parc din Bucuresti. El va fi cel mai atragator din Capitala", a declarat Neculai Ontanu, primarul sectorului 2. Programul "Parcurile Viitorului" urmareste abilitarea a cinci parcuri publice din Romania, in spiritul protectiei mediului si al utilizarii energiilor alternative.

Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri