Directia Silvca Targu Jiu va demara in aceasta primavara un amplu program de impaduriri in judetul Gorj. Va fi impadurita integral o suprafata de 60 de hectare, iar pe circa 100 de hectare de padure vor fi efectuate lucrari de regenerari naturale. In primavara acestui an se vor efectua impaduriri integrale, completari curente pe o suprafata de 60 de hectare si refacerea plantatiilor afectate de seceta pe 37 de hectare.
Se vor folosi peste 800 de mii de puieti forestieri din urmatoarele specii: molid, brad, gorun, stejari, salcam, frasin, paltin si cires. Cei mai multi puieti vor fi cei de stejar.
„Copacii tineri sunt produsi in pepinierele noastre, ale Directiei Silvice Targu Jiu", a spus Ovidiu Carstoc, directorul Directiei Silvice Gorj. Din luna martie se va declansa si activitatea de scoatere a puietilor din pepiniere si vor fi transportati la santierele de impadurire. „Puietii care vor fi plantati vor fi transportati la ocoalele silvice din localitatile Turceni, Pesteana Jiu, Hurezani si Targu Carbunesti. Pe data de 3 martie va demara actiunea de impadurire la Hurezani si Pesteana.
Lucrari de regenare
Potrivit Directiei Silvice Targu Jiu, in perioada 1999-2007, in Gorj, au fost executate lucrari de regenerare pe o suprafata de 1.970 de hectare. Judetul dispune, in prezent, de un fond forestier in suprafata de 133.218 de hectare, din care 66.700 de hectare paduri de munte, 40.118 de hectare paduri de deal si 26.400 de hectare paduri de campie.
Foarte multe societati comerciale au concesionat zone importante din acest domeniu.
„Padurea este protectoarea tuturor, a mediului inconjurator, a solului, a omului. Fiecare are obligatia morala sa planteze un copac. Am de gand sa organizez cateva campanii de plantare a puietilor pe terenuri ce prezinta risc de inundatii sau alunecari de teren. Voi implica elevii si localnicii", a spus Gheorghe Fometescu, directorul Agentiei pentru Protectia mediului Gorj.
Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul