Managerul unei gradinite clujene a spart betonul din curte si a plantat iarba. O fabrica de medicamente a decis declansarea operatiunii „Gradina Verde de la Gradi".
Zece gradinite din Cluj au fost selectate pentru finantarea unui proiect de amenajare a unor spatii verzi, denumit „Gradina Verde de la Gradi".
Actiunea a fost initiata de Fundatia Comunitara Cluj, fiind finantata de Fabrica de medicamente Terapia. Fiecare gradinita a primit suma de 5.000 de lei.
Dupa cum ne-a declarat Simona Serban, managerul fundatiei, au fost selectate acele gradinite care au depus cele mai interesante proiecte. Majoritatea participantilor au optat pentru plantarea de arbori ornamentali, plante medicinale sau legume. Cei trei ocupanti ai podiumului, care au primit suplimentar cate o casuta modulara de joaca, au venit cu idei neobisnuite.
Verdeata in locul betonului
Ideea a pornit de la conducerea gradinitei „Casuta Povestilor", care a decis scoaterea betonului din curte. Banii primiti de la finantator au fost utilizati pentru indepartarea betonului si inlocuirea acestuia cu pamant in care au fost sadite diferite plante. Impresionati, organizatorii au acordat pentru aceasta initiativa premiul I.
Gradinita „Trenuletul Veseliei" de pe strada Horea a dispus de mai mult spatiu. Educatorii si copiii de aici au trecut la cultivarea de legume, grupate geometric, in forme care schiteaza chiar un trenulet.
Locul trei a fost ocupat de Gradinita „Buburuza" din cartierul Manastur. Cei de aici au decis ridicarea unui zid natural de protectie impotriva poluarii fonice si chimice, compus din arbori ornamentali, salcami si salcii. „Eram expusi poluarii rezultate din circulatia rutiera.
Am facut o perdea antipoluare si un centru de studiu si de valorificare a plantelor medicinale", ne-a declarat Ana Maria Nechita, directorul gradinitei.
Organizatorii au mai apreciat si proiectul Gradinitei nr. 20 din cartierul Gheorgheni, unde, din lipsa spatiului, s-au amplasat ghivece in interiorul imobilului.
Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul