Actorul Jason Momoa, interpretul personajului Aquaman, a devenit ambasador pentru salvarea oceanelor

Popularul actor Jason Momoa, interpretul personajului Aquaman, un protector al adâncurilor subacvatice de pe Terra, a decis să ducă această luptă şi în afara marilor ecrane, informează Reuters.

Fără o viaţă oceanică sănătoasă, planeta noastră, aşa cum o ştim, nu va mai exista„, a declarat Jason Momoa în cadrul unui eveniment organizat pe o plajă din Portugalia înainte de deschiderea oficială a Conferinţei ONU pentru Oceane, care a început luni în capitala Portugaliei.

Aproximativ 7.000 de participanţi, de la şefi de state la activişti de mediu, sunt aşteptaţi la această conferinţă, care a fost amânată din 2020 până în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Zeci de tineri activişti din diverse ţări l-au aplaudat şi l-au ovaţionat pe Jason Momoa, care va deveni în curând ambasadorul Programului ONU pentru Mediu în cadrul campaniei „Life Below Water”, în timp ce starul american vorbea despre problemele cu care se confruntă oceanele lumii.

Trebuie să încercăm să reparăm greşelile pe care le-am făcut faţă de copiii şi nepoţii noştri, să inversăm tendinţa comportamentului nostru iresponsabil şi să construim premisele pentru un viitor în care omenirea va putea să trăiască din nou în armonie cu natura„, a declarat Jason Momoa, în vârstă de 42 de ani.

Actorul american este cunoscut pentru interpretarea personajului Arthur Curry, un bărbat pe jumătate om pe jumătate atlant din filmul inspirat din benzile desenate DC Comics „Aquaman”, care prezintă spectatorilor privelişti spectaculoase din universul subacvatic. Filmul „Aquaman 2” urmează să fie lansat în martie 2023.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost prezent alături de Jason Momoa la  eveniment şi a prezentat scuze publice în numele generaţiei sale, care nu a luptat suficient pentru a combate schimbările climatice, a salva oceanul planetar şi a proteja biodiversitatea.

Chiar şi astăzi acţionăm prea lent şi continuăm să mergem în direcţia greşită„, a declarat Antonio Guterres, referindu-se la industria combustibililor fosili.

Odată cu schimbările climatice, pierderea biodiversității și poluarea impun un cost devastator asupra oceanului lumii – critic pentru securitatea alimentară, creșterea economică și mediul înconjurător — s-a arătat în cadrul Conferinței ONU pentru Oceane din 2022 deschisă luni la Lisabona, cu un apel pentru un nou capitol de acțiune oceanică condus de știință, tehnologie și inovație.

Din păcate, am considerat oceanul de la sine înțeles și astăzi ne confruntăm cu ceea ce aș vrea sumează o „urgență oceanică”, secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres a spus delegaților la deschiderea Conferinței. „Trebuie să inversăm curentul. A Oceanul sănătos și productiv este vital pentru viitorul nostru comun.

Tema conferinței, „Scalarea acțiunii oceanice bazată pe știință și inovare pentru implementarea obiectivului 14: inventariere, parteneriate și soluții”, în conformitate cu Deceniul ONU al științei oceanului pentru durabilitate Dezvoltare, subliniază nevoia critică de cunoștințe științifice și marine tehnologie pentru a construi rezistența oceanului.

Citește și: Orașul Sevilla a început să denumească valurile de căldură

spot_img

Ultimele știri