Ce activități au loc în toată țara de Ora Pământului

Ora Pământului este sărbătorită la nivel mondial, din 2007, pe 30 martie. Între 20:30 și 21:30 luminile se sting, iar peste tot au loc activități la lumina lumânărilor sau a stelelor. Multe localități din România s-au alăturat inițiativei, cu focuri de tabără, cântece, plimbări cu bicicletele sau observarea cerului prin telescop.

Ora Pământului Iași
Iași

Cantus Mundi, în 81 de localități din 33 de județe

Peste 12.000 de copii și tineri din Programul Național Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul internațional al World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conectează-te cu natura! Acum este momentul să acționăm!”. În intervalul orar 20:30 – 21:30, Ora Pământului va fi sărbătorită simultan în 81 de localități din 33 de județe: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

În București, 950 de tineri de la Cantus Mundi vor cânta în patru zone: Promenada Mall (Calea Floreasca 246B), Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești 16), Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Strada Mărțișor 26) și Parcul Circului (Bulevardul Lacul Tei 29).

Echipa de la Opera Comică pentru Copii va întâmpina publicul prin cântecele copiilor și multe alte activități muzicale precum pian asamblat pe pământ, grădina cu clopoței, follow me sound tube și Folk on the roof.

În grădina Casei Memoriale „Tudor Arghezi – Mărțișor”, alături de corurile de copii Cantus Mundi, va avea loc un recital susținut de Emanuel Pecingină, membru al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu instrumente de percuție deseori folosite în concertele prestigiosului ansamblu, precum toaca sau clopotele tubulare.   

În Parcul Circului, copii vor avea ocazia să interpreteze melodii dedicate „Orei Pământului” cu ajutorul unui pian gigantic asamblat pe pământ.

Începând cu ora 20:00, pe terasa Promenada Mall va avea loc un spectacol susținut de trupa de percuție Cantus Mundi coordonată de fostul membru al trupei Sistem și ambasador Earth Hour, Zoli Toth. Apoi vor urca pe scenă 200 de copii din corul Cantus Mundi, coordonați de Teodora Jaworski, membră a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Între 20:30 și 21:30, publicul va fi invitat să cânte alături de tinerii coriști cele 20 de cântece cuprinse în broșurile Cantus Mundi dedicate „Orei Pământului”. La ora 20:30 se va stinge lumina pe terasa Promenada și pe toate culoarele mall-ului și în cele două turnuri din vecinătate (Lakeview și Floreasca Business Park).

Premiera noului documentar „Tigerland” în AFI Cotroceni

Tot pe 30 martie, cu ocazia Orei Pământului, Discovery organizează un eveniment pentru a încuraja oamenii să protejeze planeta, dar și pentru a anunța lansarea emisiunii-documentar „Tigerland”.

Sâmbătă, între 10:00 – 22:00, vizitatorii centrului comercial vor putea vizita zona Discovery de lângă intrarea Galaxy (parter) pentru a folosi colțul foto special amenajat și, între orele 12:00 – 16:00, cei mici se vor putea bucura de face painting și vor putea afla mai multe despre tigri.

Duminică, 31 martie, de la ora 21, are loc pe Discovery Channel premiera locală a emisiunii-documentar „Tigerland”, despre eforturile depuse pentru conservarea speciei tigrilor din Rusia și India, două dintre cele mai mari teritorii-refugiu ale felinelor.

Activități în toată țara

Ora Pământului Neamț
Neamț

Cu ocazia Orei Pământului au loc ture cu bicicleta în Oradea, Bistrița-Năsăud, București, Constanța și Brașov, iar în Mediaș doritorii sunt invitați la o alergare nocturnă.

 Alte evenimente dedicate Orei Pământului vor avea loc în Galați (vor fi aprinse lumânări și gulguțe), Sângeorz-Băi (foc de tabără, cântece și lampioane), Băile Herculane (acțiuni de ecologizare, aprindere de torțe și lumânări), Suceava, Timișoara (observarea stelelor prin telescoape), Drobeta Turnu-Severin (gulguțe), Câmpia Turzii (aprindere de lumânări și lanterne), Huedin (foc de tabără și cântece), Bocșa (observarea stelelor prin telescoape), Panciu (plimbare cu lumânările aprinse), Constanța (3.000 de lumânări), Făgăraș (jocuri și cântece), Brașov (cântece, dansuri), Baia Mare (cântece, tatuaje temporare cu animale), Craiova (expoziție cu generatoare de energii regenerabile și produse din materiale reciclabile, concert acustic și animație cu flăcări), Cluj, Ploiești, Hațeg, București – Complex Grozăvești (seară de folk la lumina lumânărilor), Cămin Belvedere (muzică folk și rock)  și Chișinău (muzică de chitară și de acordeon).

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri