8 hectare de parc vor fi betonate cu blocuri si magazine

O suprafata de 82.200 de metri patrati din Parcul IOR (Titan) din sectorul 3 va fi transformata, pana in anul 2011, intr-un urias complex imobiliar, cu circa 1.200 de apartamente si 3.000 de locuri de parcare, informeaza Mediafax.

Proiectul "Parklake Plaza" este dezvoltat de Caelum Development si de firma portugheza Sonae Sierra pe locul fostei baze sportive "Spartac". Terenul acesteia a fost revendicat prin mecanisme binecunoscute. "De la revendicarea bazei sportive si pana la transformarea ei intr-un proiect imobiliar a fost doar un pas. Pentru locuitorii din zona, dar si pentru bucuresteni, in general, acest lucru are consecinte foarte grave. stim cu totii cat de poluat este Bucurestiul la ora actuala. Aerul este pur si simplu irespirabil, cei mai afectati fiind copiii mici, care, in plus, nu mai au nici unde sa iasa sa se joace", ne-a spus revoltat I.M., care locuieste intr-unul dintre blocurile din apropierea Parcului IOR.

Initial, proiectul a fost anuntat de investitorul irlandez RI Investment, iar firma portugheza Sonae Sierra a achizitionat in acest an 50 la suta din "Parklake" pentru suma de 52 milioane de euro. Valoarea investitiei este estimata la 450 milioane de euro, in afara pretului de achizitie a terenului.

300.000 de metri patrati construiti

"Parklake Plaza" nu este singurul proiect imobiliar care creeaza ingrijorare prin extinderea sa in dauna uneia dintre cele mai mari zone verzi din Bucuresti. Aspectul cel mai grav il reprezinta insa dimensiunile sale impresionante. Proiectul va cuprinde peste 300.000 de metri patrati construiti, cu 110.000 mp inchiriabili de retail – distribuiti in circa 50 de magazine. De asemenea, vor fi amenajate doua blocuri de locuinte cu circa 1.200 de apartamente. Unul dintre putinele lucruri "bune" in raport cu distrugerea unei portiuni de parc este crearea unei parcari cu 3.000 de locuri.

Locuitorii sectorului 3 sunt din ce in ce mai ingrijorati de micsorarea pe zi ce trece a Parcului Titan din cauza tavalugului imobiliar. Situatia din zona Parcului IOR seamana foarte bine cu cazul "Bordei", iar acest lucru a fost semnalat si de Asociatia "Salvati Bucurestiul". Asociatia dezaproba situatia in raportul sau "Bucuresti, un dezastru urbanistic". Contactate in legatura cu legalitatea proiectului, autoritatile locale au refuzat sa faca orice comentariu.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri