79 milioane de copaci plantati in Indonezia pentru a compensa emisiile conferintei de la Bali

Indonezia, tara gazda a summit-ului de la Bali, a plantat in saptamanile dinaintea conferintei 79 milioane de copaci pentru a compensa emisiile care vor provocate de conferinta ONU. Aceasta tara are una dintre cele mai mari rate de despaduriri din lume si se afla mereu in centrul discutiilor legate de domeniul forestier, informeaza ENN.

Potrivit estimarilor ONU, cele 12 zile de conferinta vor emite 47.000 de tone de dioxid de carbon, echivalentul emisiilor dintr-o zi a unui oras cu 1,5 milioane de locuitori ca Marsilia. Oficialii indonezieni si-au exprimat speranta ca aceasta plantare masiva de copaci va fi mai mult decat suficienta pentru compensarea poluarii pe care o genereaza conferinta.

"Scopul nostru este sa facem din aceasta conferinta un eveniment pozitiv, nu doar unul neutru", a declarat Rachmat Witoelar, ministrul indonezian de Mediu.

Potrivit Greenpeace, Indonezia isi distruge padurile cu o rata de 51 de kilometri patrati pe zi, echivalentul a 300 de terenuri de fotbal pe ora. Majoritatea defrisarilor au ca scop creearea de spatiu pentru culturile de ulei de palmier folosit pentru producerea biocombustibililor. Oamenii de stiinta sustin ca in prezent, la nivel mondial, defrisarile sunt responsabile pentru 20% din emisiile totale de gaze cu efect de sera.

La Bali, Indonezia propune un plan international de comercializare a carbonului, Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation (REDD). Prin acest plan, tarile in curs de dezvoltare spera sa obtina bani de la tarile bogate pentru conservarea si protejarea padurilor.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri