VIDEO 6 invenții utile de care ai nevoie dacă îți place să mergi pe bicicletă

Grație interesului crescut pentru biciclete și pentru mediu, din ce în ce mai mulți producători au interesul să facă experiența mersului de bicicletă cât mai plăcută. Prin urmare, apar tot felul de invenții care să îl ajute sau să îl protejeze pe biciclist în trafic. Îți prezentăm 6 dintre ele.

 6 invenții utile de care ai nevoie dacă îți place să mergi pe bicicletă

Halfbike

După cum îi spune și numele, aceasta este jumătate de bicicletă, care se dorește a fi una urbană. Este compusă dintr-o roată mare, de 20 de inch, în față, și două de 8 inch, în spate. Deși se poate strecura prin spații foarte mici, dezavantajul Halfbike este că îți va pune la încercare echilibrul. Producătorii pun însă la dispoziția utilizatorilor un tutorial în care explică ce trebuie să faci ca să înveți să mergi pe această bicicletă.

The lift

O bicicletă cargo te-ar face să lași mașina acasă mult mai des, însă una nouă costă peste 2.500 de dolari. The lift este o invenție care presupune atașarea unui cărucior aproape la orice tip de bicicletă: În plus, îl poți înlătura atunci când nu ai nevoie să transporți bagaje mai grele sau copii. Proiectul a fost finanțat printr-o campanie de crowdfunding. Prețul unui ataș Lift este de 899 de dolari. Livrarea către clienți va începe în februarie 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=x-F3pekjNnc

Antifurt Noke Bluetooth U-Lock

Acest antifurt este special pentru că acționarea lui se face prin apăsarea unui singur buton. Antifurtul se va deschide cu condiția ca telefonul tău să fie în preajmă, să fie conectat prin Bluetooth la antifurt, iar pe el să ruleze aplicația specială.

Pentru situațiile în care nu ai telefonul la tine sau ai rămas fără baterie, poți să programezi un set de ciocănituri. Antifurtul dispune, de asemenea, și de o alarmă. Dacă lacătul este mișcat mai mult de 3 secunde sau dacă codul este bătut greșit în buton de 3 ori alarma va suna. Antifurtul este ultra solid, fabricat din oțel și rezistent la vreme. Lacătul și aplicația sa sunt compatibile cu telefoanele iOS, Android și Windows , folosesc Bluetooth 4.0 și dispun de o intrare micro-USB pentru reîncărcare. Prețul promoțional al acestei invenții este de 129,99 de dolari.

6 invenții utile de care ai nevoie dacă îți place să mergi pe bicicletă

 Add-e

Dispozitivul Add-e poate fi atașat oricărui tip de bicicletă și să o transforme pe aceasta într-una electrică. Este vorba de un motor foarte mic care, prin frecare, învârte roata spate. Poți alege cât de mare să fie asistența venită din partea motorului. Cu ajutorul lui poți ajunge și la o viteză de 50 kilometri pe oră. În plus, Add-e adaugă doar 2 kilograme la greutatea bicicletei tale, comparativ cu 5 kilograme cât cântăresc motorul, bateria și sistemele auxiliare la alte invenții pentru o bicicletă electrică normală.

Durata de viață a bateriei este de cel puțin 500 de cicluri de încărcare și descărcare. Add-e este disponibil în două variante: standard cu motor de 250W la prețul de 890 euro și care te asistă până la viteza de 25 kmh sau varianta mai puternică de 600W la prețul de 1100 euro care te asistă până la 45 kmh.

 Lanesight

Dispozitivul Lanesight are scopul de a face bicicliștii să fie cât mai vizibili în trafic. Scanează șoseaua folosind tehnologia „computer vision” și detectează toate mașinile care vin din spate. Te anunță de prezența acestora prin semnale acustice și vizuale și anunță și șoferul prin semnale luminoase. Acestea alternează între lumina albă și roșie și cresc în intensitate pe măsură ce mașina se apropie. În plus, aplicația filmează automat atunci când o mașină se apropie.

Classon

Aceasta este o cască inteligentă pe care sunt montate două camere: una în față, cealaltă în spate. Cu ajutorul celei din spate, biciclistul va ști când se apropie vreo mașină din punctul mort. În plus, atunci când detectează un pericol sau că o mașină vine cu viteză prea mare, camera inteligentă activează sistemul de lumini de la spate. Atunci când biciclistul indică schimbarea direcției prin gesturi, casca aprinde semnalizarea de dreapta sau stânga. Mai mult, aplicația care însoțește casca poate fi folosită și ca GPS. Indicațiile sunt transmise pe vizieră, astfel încât biciclistul nu trebuie să își ia ochii de la drum.

https://www.youtube.com/watch?v=VcXEj8T_PM0

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri