Revista presei

Korodi: România se află într-un decalaj la capitolul investițiilor în calitatea apei și managementul deșeurilor (Agerpres)

România se află, la ora actuală, într-un decalaj enorm în ceea ce privește investițiile din domeniul calității apei și al managementului deșeurilor, a declarat, marți, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, ministrul propus al Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi.

La ora actuală, vorbim despre o strategie națională privind schimbările climatice pentru a putea îndeplini cerințele din tratatele europene. Investițiile României în calitatea apei și managementul deșeurilor sunt, deocamdată, într-un decalaj enorm. Fiecare gospodărie din România ar trebui să aibă acces la standarde înalte privind calitatea apei și la un management de calitate al deșeurilor. În domeniul reciclării sticlei și al hârtiei avem încă elemente lipsă. Un sistem național de colectare selectivă trebuie să fie viabil 100%. România trebuie să aibă capacități mari pentru fiecare deșeu reciclabil”, a atras atenția Attila Korodi.

Doina Pană: Codul silvic ar trebui să iasă cât mai repede, inclusiv cu actele subsecvente (Agerpres)

Codul silvic ar trebui să iasă cât mai repede, inclusiv cu actele subsecvente, a declarat, marți, Doina Pană, ministrul delegat propus la departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, la audierile de la comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat.

Vreau un dialog de bună credință în munca viitoare. În 2013 au fost tăiate 800 de hectare de pădure ilegal, creștere semnificativă față de 2012 ceea ce înseamnă că partea infracțională este în creștere și de aceea Codul silvic ar trebui să iasă cât mai repede, inclusiv cu actele subsecvente”, a spus ministrul desemnat, care a răspuns la întrebările membrilor comisiei.

10 lucruri esentiale despre incalzirea globala, explicate de oamenii de stiinta (Ziare.com)

Un grup de cercetatori a incercat sa dea raspuns la cele mai arzatoare intrebari legate de schimbarile climatice din ultimii ani. USA Today noteaza ca observatiile lor au fost publicate in cartea „Climate Change: Evidence and Causes”, publicata sub egida Academiei Nationale de Stiinte din Statele Unite

Cum stiu cercetatorii ca recentele schimbari climatice sunt cauzate in cea mai mare parte de activitatile umane?

Masurarea directa a dioxidului de carbon din atmosfera si din aerul care se regaseste in interiorul ghetii arata ca nivelul acestui gaz a crescut cu 40% intre anii 1800 si 2012.  Mai mult, cercetatorii au determinat ca recentele schimbari climatice au fost cauzate de catre om, in cea mai mare parte, dupa ce au masurat cantitatile din diverse forme de carbon din natura.

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri