503 calculatoare recoditionate, donate de Ateliere Fara Frontiere prin programul ASSOCLIC

Sute de calculatoare reconditionate au fost oferite azi de Ateliere Fara Frontiere, care a organizat un eveniment aniversar de sarbatorire a 2 ani de la angajarea primilor salariati in insertiune. In cadrul evenimentului a fost organizatasi ceremonia ASSOCLIC 1-2011 care premiaza 81 de proiecte propuse de ONG-uri romanesti pentru dezvoltarea comunitatilor locale, prin acordarea a 503 de calculatoare reconditionate in cadrul atelierului de insertiune.

In acest an, editia de primavara ASSOCLIC a inregistrat 164 de proiecte inscrise, 1.067 calculatoare solicitate si peste 15.000 de beneficiari prin proiectele inscrise ale asociatiilor participante la programul ASSOCLIC.

Jurizarea proiectelor a avut loc pe 3 mai, ocazie cu care s-au reunit 31 de parteneri care si-au asumat sarcina de a evalua si decide cele mai valoroase initiative. Din cadrul celor 10 grupe de lucru au facut parte si echipele companiilor Apanova, BRD Societe Generale, Danone, IBM, Group Dacia Renault, care au alocat fiecare cate 50 de calculatoare reconditionate pentru cele mai valoroase proiecte analizate.

Calculatoarele acordate pentru castigatori vor fi utilizate pentru desfasurarea proiectelor propuse, initiative create pentru comunitatile locale, in scopul de a creste accesul la educatie si tehnologia informatiei pentru publicul aflat in dificultate.

“Colectam calculatoare si, in general, deseuri electrice si electronice si le transformam in locuri de muncapentru persoane aflate in mare dificultate. De asemenea, reconditionam echipamente IT pentru proiecte sociale de educatie, formare profesionala, integrare, care sunt donate prin programul Assoclic in toatatara. Persoanele excluse si marginalizate, care au motivatia de a se reintegra au, astfel, posibilitatea de a-si regasi demnitatea si de a se reconstrui. Atelierul de insertiune socio-profesionalaconciliazaratiunile economice si nevoile sociale pentru o societate mai justa, lupta importiva risipei si o dezvoltare durabila”, a declarat Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fara Frontiere.

Evenimentul aniversar este o componentaa campaniei anuale Ateliere FaraFrontiere, care cuprinde o serie de elemente de comunicare precum: campanie outdoor si online, elemente neconventionale implementate in Bucuresti si initiative de PR, toate cu scopul de a sprijini solidaritatea digitalaprin donatii de echipamente IT pentru proiecte educationale si sociale si de a stimula integrarea socio-profesionalaa persoanelor aflate in dificultate, care lucreazain atelierul de insertie.

Florin Tulbure

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri