500 de computere și laptopuri reciclate vor fi donate ONG-urilor și instituțiilor. Cum se pot obține

Renault va dona 500 de echipamente IT (desktopuri și laptopuri) către organizații non-profit, instituții educaționale, culturale și sociale din județele Argeș, Dâmbovița, București și Ilfov. Echipamentele au fost colectate din cadrul companiei și vor fi recondiționate de către asociația Ateliere Fără Frontiere.

Dublu click pe educație, proiectul Renault și AFF

Organizațiile și instituțiile interesate pot aplica pentru a le obține până în data de 6 mai 2016. Pentru aceasta, trebuie să propună un proiect de educație în care va implica echipamentele, completând formularul pe site-ul http://www.educlick.ro/dubluclick.

După perioada de înscriere, un juriu format din reprezentanți ai Grupului Renault România și ai Asociației Ateliere Fără Frontiere, dar și experți tehnici și reprezentanți din mass-media vor analiza proiectele și vor selecta organizațiile câștigătoare.

Educația digitală, o șansă pentru dezvoltarea României

Potrivit Comisiei Europene, mai puțin de jumătate din forța de muncă din România (46%) posedă abilități digitale suficiente, față de media europeană de 72%. Reprezentanții AFF avertizează că acest aspect poate deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice.

Este și motivul pentru care, începând cu 2014, asociația a început o colaborare cu Grupul Renault. De la companie, angajații AFF preiau echipamentele IT considerate depășite pentru procesele industriale, dar încă adecvate pentru sarcini mai puțin complexe, le recondiționează și apoi le donează organizațiilor sau instituțiilor care nu au resursele necesare pentru a cumpăra unele noi.

În 2014, au donat astfel 320 de echipamente uzate recondiționate, către 20 de instituții de învățământ și 8 ONG-uri din Argeș și Dâmboviță, în beneficiul a 11.000 de copii.

Mai trebuie menționat că AFF este o întreprindere socială, care asigură integrarea socio-profesională a 25 de persoane.

În plus, impactul activității lor asupra mediului este unul notabil. Conform unui studiu realizat de Ecotic și  Institutul pentru Cercetări Avansate de Sustenabilitate din cadrul Universității Națiunilor Unite, un român aruncă anual 7.35 kg de deșeuri de echipamente electronice, din totalul de 72 de kg pe care îl deține. Din această cantitate, doar 1.2-1.5 kg sunt colectate corespunzător și valorificate sau reciclate. AFF încearcă să schimbe aceste statistici prin proiectele desfășurate.

spot_img

Ultimele știri