50.000 de persoane cer protejarea râului Nera

Comunitatea de-clic a înregistrat miercuri, la Ministerul Mediului, Apleor și Pădurilor, o petiție semnată de 5o.000 de cetățeni care se opun construirii de microhidrocentrale pe râul Nera și solicită protejarea acestuia. 

petitie nera

„Am înregistrat acolo un document lung de peste 15 metri care atestă că peste 50.000 dintre noi nu vor microhidrocentrale pe Nera”, au publicat reprezentanții de-clic pe pagian de Facebook.

Nera este cu siguranță ultimul râu de dimensiune medie din țară care nu este afectat de hidrocentrale și regularizări, un râu extrem de valoros ecologic chiar și pentru întreaga Europă. Râul Nera reprezintă o axă vie care străbate 15 arii naturale protejate, între care 3 rezervații naturale, 2 parcuri naționale, un parc natural, 8 situri Natura 2000 și un sit Ramsar pe teritoriul Serbiei.

Petiția este semnată și de către GEC Nera și a fost lansată în data de 8 Februarie 2016, înaintea consultării publice de la Prigor a studiului de impact privind emiterea acordului de mediu de către Agenția pentru Protecția Mediului Caraș – Severin în legătură cu perspectiva construirii a 2 minihidrocentrale pe râul Nera în această zonă.

Deși cu ocazia întâlnirii din 16 februarie de la Prigor localnicii s-au pronunțat împotriva construirii de MHC-uri în zonă, procedura de emitere a acordului de mediu este în derulare la Agenția pentru Protecția Mediului Caraș – Severin este în derulare fapt care provoacă îngrijorare în rândul localnicilor și reprezentanților societății  civile care au semnat petiția motiv pentru care protestul este necesar a fi menținut în spațiul public iar evenimentul din 28 septembrie face parte din această acțiune.

spot_img

Ultimele știri