120.000 de euro stransi la Gala Verde

Companiile din Romania au licitat luni seara pentru a cumpara una dintre ultimele guri de aer curat, picaturi de apa pura si palme de pamant nepoluat, iar costul pentru aceste achizitii s-a ridicat la peste 100.000 de euro. Banii obtinuti in cadrul primei Gale Verzi vor fi folositi in programele de voluntariat organizate de asociatia MaiMultVerde pentru a planta copaci si aduna gunoaie.

"Aceasta gala a fost organizata pentru ca nu intotdeuna aveam ocazia sa lucram cu toti oamenii, alegem sponsorii mari in defavoarea celor medii, dar, pana la urma, fiecare venit conteaza. In plus, cei interesati au avut ocazia sa liciteze pentru ceva ce nu au mai licitat niciodata", a declarat Dragos Bucurenci, presedinte MaiMultVerde.

MaiMultVerde a desemnat 12 zone din tara care au nevoie urgenta de impadurire sau ecologizare. Padurea Cernica, Valea Trotusului, spatiile verzi extravilane de pe drumul E 60 dintre Gilau si Cluj si albia Jiului sunt doar cateva dintre aceste zone.

Prezent la eveniment, ministrul Mediul a declarat ca este foarte fericit ca actiunile Ministerului sunt completate de ONG-uri si companii. "Multumim companiilor care vor sa demonstreze ca lucrurile se pot realiza mai repede decat putem noi face", a declarat Atilla Korodi.

Gala Verde a fost prezentata de Dragos Bucurenci si Mihaela Radulescu. Pentru a determina persoanele prezente sa liciteze, spectacolul nu a fost lipsit de surprize. Felul principal de mancare a fost format din biletele colorate in care invitatii au fost sfatuiti sa consume fructe si legume organice, datorita continutului crescut de vitamine si antioxidanti, sa reduca consumul de carne rosie, din cauza emisiilor de metan dar si sa cumpere produse autohtone care nu au parcurs distante foarte lungi pentru a fi gasite pe rafturile supermerketurilor.
Sub sloganul "doar tu poti sa misti lucrurile", Amalia Enache a delectat invitatii dansand tango la bratul gazdei Bucurenci.

Printre persoanele publice prezente la eveniment s-au numarat Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Oana Pellea, Iulia Vantur, Virgil Iantu, Dana Savuica, Valentina Pelinel, dar si politicianul Mircea Geoana.

MaiMultVerde are deja o platforma de peste 1.000 de voluntari. Pana la inceputul anului viitor acesta se va extinde la 2.000 de persoane. Banii obtinuti in urma licitatiei vor fi folositi pentru inarmarea voluntarilor cu lopeti, sapaligi, manusi, saci de gunoi si puieti. Intr-o singura zi, o persoana poate planta 50 de copaci sau poate strange pana la 5 tone de gunoi.

spot_img

Ultimele știri