1/08/08 ANAR- Pericolul pe raul Prut inca se mentine!

Pericolul pe raul Prut se mentine pe sectorul Trifesti – Sculeni (incinta I) si pe sectorul Tutora-Gorban (incinta II). Administratia Nationala "Apele Romane" avertizeaza in continuare autoritatile si comitetele locale pentru situatii de urgenta de a mentine populatia evacuata in locuri sigure pentru a nu se intoarce in zonele vizate.

In cursul noptii, va fi atins maximul undei de viitura in zona Trifesti. In functie de aceste noi date si tinand cont de masurile de siguranta pentru cetateni, se va recomanda Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta prelungirea evacuarii sau posibilitatea revenirii populatiei la casele lor.

La aceasta ora, echipele Administratiei Nationale "Apele Romane" suprainalta digurile pe sectorul Trifesti – Tutora, pentru impermeabilizarea taluzului, pentru a preveni aparitia infiltratiilor la dig, in zona rampelor de acces, de la Trifesti pana in localitatea Moreni, aflata in aval de confluenta raului Prut cu raul Jijia.

Pana in acest moment, zona indiguita de pe raul Prut se afla in conditii de siguranta, ca urmare a consolidarii digurilor cu 100.000 de saci, 1000 metri liniari de hidrobaraje si 2500 kg de folie, materiale dislocate de la alte unitati teritoriale ale ANAR. Cheltuielile suplimentare facute de ANAR pentru intarirea structurii de siguranta a digurilor se ridica, conform calculelor preliminare, la peste 12 miliarde lei vechi.

spot_img

Ultimele știri