10 sfaturi pentru transportul aerian al animalelor de companie

Organizatia internationala de protectia animalelor Vier Pfoten avertizeaza detinatorii de animale de companie care doresc sa le ia in calatoriile cu avionul pe timpul verii ca riscurile de probleme majore in urma zborului sunt foarte mari.

Pentru a reduce pe cat de mult posibil pericolele pentru animalele care vor calatori cu avionul, Vier Pfoten a realizat o lista cu 10 sfaturi.

1. Pentru a va asigura ca starea de sanatate a animalului permite zborul, e recomandata o vizita la veterinar inainte de achizitionarea biletului si inainte de zbor.

2. Asigurati-va ca animalul dumneavoastra calatoreste cu acelasi zbor in care sunteti si dumneavoastra si intrebati linia aeriana daca puteti vedea cum este incarcata cusca in avion.

3. Timpul de calatorie trebuie sa fie cat mai mic posibil. Utilizati zboruri directe pentru a evita problemele la transferul custii dintr-un zbor intr-altul.

4. Microciparea este obligatorie pentru caini si pisici. De asemenea, animalul trebuie sa aiba un pasaport european care include o certificare a vaccinarii impotriva rabiei. In afara de acestea, zgarda si cusca ar trebui sa contina informatii de identificare cum ar fi adresa unde locuieste si numarul dumneavoastra de telefon, precum si destinatia. O alta sugestie pentru o mai buna identificare este sa puneti o fotografie a animalului de companie impreuna cu dumneavoastra.

5. Daca intentionati sa calatoriti in timpul verii, cele mai recomandate sunt zborurile de dimineata sau de seara pentru a va feri de pericolele caniculei. Zborurile de dupa-amiaza sunt o varianta foarte buna pe timpul iernii, cand temperaturile sunt foarte scazute.

6. Animalele nu trebuie hranite cu minim 6 ore inainte de zbor. Li se pot da mici cantitati de apa. E important ca recipientul de apa din cusca sa nu fie supra incarcat deoarece poate curge, cauzand un stress suplimentar animalului. O idee pentru a tine apa rece mai mult timp este punerea de cuburi de gheata in recipient.

7. Oferiti-i animalului de companie posibilitatea de a se acomoda cu cusca de transport cu minim 4 saptamani inainte de zbor. Astfel se va evita stressul suplimentar al unui mediu nou, in plus fata de stressul zborului.

8. Nu-i dati animalului de companie nicio pastila de dormit sau sedativa. Acestea pot crea complicatii.

9. Cand ajungeti la destinatie, deschideti cusca si examinati animalul de indata ce sunteti intr-un loc sigur. Daca exista suspiciuni, vizitati un veterinar cat mai curand posibil.

10.  Anumite rase de caini si pisici au probleme in a respira. Rasele care au narile inguste sunt adesea vulnerabile la privarea de oxigen si la socul temperaturilor inalte. Daca animalul dumneavoastra are probleme de respiratie, reevaluati decizia de a-l lua intr-o calatorie cu avionul.

In Romania, animalele de companie pot calatori atat in cabina pentru pasageri, cat si la cala, in functie de tipul animalului, greutate, tipul de avion. Inainte de zbor toate informatiile despre animalul de companie sunt transmise de agentia care achizitioneaza biletele de avion catre compania aeriana pentru a putea confirma prezenta animalului pe cursa.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri