COMUNICAT DE PRESA
S-a dat startul Zilei Debarasarii Nationale!
Attila KORODI, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile a dat startul campaniei nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie. Actiunea initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile face parte din eforturile MMDD de colectare a acestor tipuri de deseuri din Romania, dar si de atingere a tintelor de colectare pe cap de locuitor. La acest eveniment participa 110 orase din Romania, cu peste 20.000 locuitori dar si primariile de sector din municipiul Bucuresti.
Astazi toti cetatenii pot sa renunte la aparaturile electrice si electronice nefunctionale, invechite, poluante si acaparatoare de spatiu in locuinta fiecaruia. Cei care vor sa renunte la aceste aparaturi inutile, trebuie doar sa le scoata in fata locuintei, de unde vor fi apoi preluate de societatile de salubrizare si transportate catre centrele de colectare. Recomandarea MMDD catre toate primariile participante este ca cetatenii sa scoata aceste echipamente in strada cel tarziu pana la pranz (ora 12:00), pentru ca apoi societatile de salubrizare sa aiba suficient timp pentru a desfasura activitatea de colectare. Persoanele care vor sa obtina informatii suplimentare legate de aceasta campanie a Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile pot contacta Serviciul de Relatii Publice MMDD la numerele de telefon 317.05.53 si 316.61.38.
Actiunea de astazi este potrivit ministrului Mediului „si una de test national, in care putem sa vedem cum stie populatia sa coopereze cu autoritatile intr-un proiect comun, dar si cum pot autoritatile sa raspunda prompt nevoilor cetatenilor. Chiar daca actiunea de astazi nu va functiona perfect, important este ca demaram un program, pe care dupa aceea vom sti exact cum trebuie sa-l imbunatatim.”
Reamintim orasele participante in aceasta campanie: Aiud , Alba, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Bailesti (Segarcea, Dabuleni), Bals , Barlad , Bistrita (Nasaud, Beclean, Sangiorz Bai), Blaj , Borsa , Botosani, Braila, Brasov , Buhusi, Buzau , Calarasi, Campia Turzii , Campina , Campulung, Campulung Moldovenesc, Caracal, Caransebes, Carei, Cluj, Codlea Comanesti, Constanta, Corabia, Craiova, Curtea de Arges, Dej, Deva, Dorohoi, Dragasani, Drobeta, Fagaras, Falticeni, Fetesti, Focsani , Galati , Gherla , Giurgiu, Hunedoara, Husi, Iasi, Lugoj, Lupeni, Mangalia, Medgidia, Medias, Miercurea Ciuc, Mioveni, Moinesti , Moreni, Motru, Navodari, Odorheiu (Gheorgheni), Oltenita, Onesti, Oradea, Orastie, P. Neamt, Pascani (Harlau, Tg frumos), Petrila, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, R. Sarat, Radauti, Ramnicu Valcea, Reghin , Resita, Roman, Rosiori, Sacele, Satu Mare, Sebes (Cugir), Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighetu Marmatiei, Sighisoara, Slatina, Slobozia, Suceava , T. Neamt , Targoviste , Targu Jiu, Targu Mures, Targu Secuiesc, Tarnaveni, Tecuci, Timisoara, Tulcea, Turda, Turnu Magurele, Vaslui, Vulcan, Zalau, Zarnesti dar si Bucuresti: Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4 si Sectorul 6.
Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile