Reteaua Natura 2000 din Teleorman cuprinde sapte situri

Reteaua ecologica Natura 2000 a ajuns in judetul Teleorman la un numar de sapte situri-arii de protectie speciala, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Productia Mediului Teleorman, Roxana Mitroi, a declarat, joi, ca structura Natura 2000 se bazeaza in judetul din sudul tarii pe Directivele Uniunii Europene privind regimul ariilor speciale protejate, conservarea habitatelor naturale, florei si faunei salbatice.

Cele patru arii de protectie avifaunistica sunt Vedea-Dunare, Suhaia, Confluenta Olt-Dunare si Valea Oltului Inferior, suprafata totala depasind 35.700 de hectare.

Sunt zone care atrag numeroase specii de pasari, care gasesc aici conditii prielnice de cuibarit, hrana si odihna. Mai mult, aceste zone sunt importante si prin pozitia lor pe cai de migratie a pasarilor.

Alte trei situri sunt de interes comunitar, cu o suprafata de aproape 7.400 de hectare, situandu-se in zonele Turnu Magurele-Corabia, Gura Vedei-Slobozia si Padurea Troianu. In asemenea perimetre de lunca se intalneste vegetatie forestiera de esenta moale, din plop si salcie, cu o importanta ecologica deosebita.

La Troianu, habitatul natural are un specific aparte prin prezenta bujorului romanesc, dar si prin efectivele de capriori, mistreti si iepuri. Potrivit sursei citate, in continuare se primesc propuneri de situri pentru judetul Teleorman in cadrul Retelei Natura 2000, care pot fi depuse de persoane fizice sau juridice la Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri