Primul delfin esuat anul acesta a fost salvat

Echipa mobila a ONG-ului Oceanic-Club din Constanta a reusit sa salveze vineri un delfin esuat, primul caz de acest tip pe anul 2010.

„Acesta a fost primul incident de acest gen pe 2010, dupa ce in 2009 am reusit sa salvam in total 6 delfini”, a explicat pentru Green Report Razvan Popescu, director coordonator Oceanic Club. El a mai explicat ca 104 delfini au murit anul trecut, din cauza plaselor de pescuit, a zgomotelor foarte mari din masa apei, dar si din cauza bolilor.

In zilele de 5 si 6 martie membrii organizatiei au intervenit in urma apelului primit de la dispeceratul Apele Romane – Directia Dobrogea Litoral, in zona plajei de la Cap Midia. Dupa administrarea de vitamine, minerale si fortifiante, delfinul a fost transportat intr-o zona linistita din incinta portului Midia, iar sambata s-a indreptat spre largul marii.

Cel mai probabil, avand in vedere leziunile de pe corp, delfinul s-a lovit de o ambarcatiune si a ramas temporar fara deplinatatea abilitatilor de orientare.

Actiunea Oceanic-Club face parte din programul "Delfinii in criza! – Dolphins in distress!”. Organizatia a desfasurat campanii de salvare a lebedelor din apa inghetata si a altor exemplare de fauna salbatica.

Text de Alina Coldea
Foto: Oceanic-Club

spot_img

Ultimele știri