Mai putine locuri de campare in Delta Dunarii

Numarul locurilor legale de campare din Delta Dunarii se va diminua cu aproape 20, potrivit unei decizii luate de conducerea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), potrivit Agerpres.

"Cei mai multi vizitatori campeaza ilegal in zone silvice din Delta Dunarii, iar ca atare in Colegiul Executiv al Administratiei am aprobat restrangerea numarului zonelor de campare, in luarea deciziei luand in considerare si faptul ca multe locuri de campare situate in arii silvice constituie o atractivitate pentru vizitatori", a precizat guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

Potrivit acestuia, numarul zonelor de campare din perimetrul Rezervatiei se va reduce de la 50 la aproape 30, in acest sens conducerea Administratiei urmand sa incheie un protocol de colaborare cu societatea Romsilva, dar si cu primariile care doresc sa preia campingurile. "Am vrea ca odata aprobate aceste zone de campare prin Consiliul Stiintific al Administratiei sau ordin al ministrului Mediului sa oferim celor care sunt dispusi, de ce nu consiliilor locale, posibilitatea sa amenajeze dotarea minima necesara pentru a asigura dotarea minima necesara turismului de camping", a precizat guvernatorul Baboianu.

In ceea ce priveste discutiile purtate cu societatea Romsilva in vederea impaduririi amenajarilor silvice de pe o suprafata de 6.400 de hectare din Delta, guvernatorul Rezervatiei a mentionat ca managerii firmei au inteles nnecesitatea de a renunta la plantarile de specii exotice in Delta.
"Aceste zone trebuie inundate pentru ca altfel nu se pot reface conditiile ecologice initiale, iar dansii (angajatii Romsilva, n.r.) vor incepe studiile de rigoare. Mai devreme insa de 2010 ele nu vor putea incepe.

S-a acceptat totusi ca intr-o arie protejata cum este Rezervatia Delta Dunarii trebuie respectata obligativitatea neintroducerii unei specii straine cu toate consecintele pe care le presupune o asemenea decizie’, a mai spus guvernatorul Rezervatiei. Inca de anul trecut, conducerea Administratiei Rezervatiei poarta discutii cu managerii Romsilva in vederea unei mai bune gestionari a padurilor Letea si Caraorman, arii naturale strict protejate, precum si a fluxului de turisti din Delta Dunarii.

Foto: infotravelromania.ro
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri