Greenpeace a ocupat acoperisul parlamentului britanic

Un grup de activisti pentru mediu a ocupat acoperisul parlamentului britanic duminica in semn de protest fata de ritmul lent al negocierilor pentru un nou acord climatic, potrivit Earth Times.

Cel putin 30 de membrii Greenpeace au urcat pe cladirea parlamentului si au afisat bannere cu slogane ca „Schimbati politica, salvati clima”. Protestul i-a determinat pe politisti sa intervina cu elicopetere, dar inca nu au efectuat arestari.

„Suntem toti bine antrenati intr-ale sigurantei, una dintre prioritatile organizatiei Greenpeace, iar siguranta globului este de asemenea prioritara, asa ca de aceea suntem aici. Vrem sa le uram parlamentarilor bun venit dupa lunga vacanta de vara”, a declarat prin telefon, pentru autoritati, Anna Jones, unul dintre activistii de pe acoperis.

Cel putin o persoana din grup a anuntat ca va petrece noaptea pe cladirea parlamentului.

Trei vase blocate in portul Rotterdam

Politia olandeza a arestat sambata in jur de 20 de militanti Greenpeace care au impiedicat trei nave sa acosteze in portul Rotterdam, intr-o actiune de protest fata de importurile de carbune, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Militantii au instalat "un cablu intins intre ambarcatiuni de mici dimensiuni, intrerupand traficul maritim si impiedicand acostarea a trei nave", a declarat Remco Spaninxs, purtator de cuvant al politiei olandeze. Cel putin una dintre cele trei nave transporta carbune. Militantii organizatiei ecologiste "au ignorat cererile repetate de a pune capat blocadei si au fost arestati pentru ca nu au tinut cont" de acestea, a adaugat Spaninxs.

Greenpeace a precizat ca a intentionat sa-l convinga pe premierul Jan Peter Balkenende sa pledeze, la summitul de la Copenhaga pentru schimbarile climatice, impotriva utilizarii carbunelui pentru producerea de energie.

"Folosirea carbunelui pentru producerea energiei este cea mai importanta sursa de emisii de dioxid de carbon si principala responsabila pentru schimbarile climatice", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Greenpeace.

Foto: thetechherald.com

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri