Cod galben de inundatii in sud-estul tarii

Hidrologii au prelungit atentionarea cod galben de inundatii pentru sud-estul tarii pana maine la ora 16:00.

Fenomenele vizate de avertizare sunt dislocari, ruperi ale podurilor de gheata, formarea de aglomerari de gheturi pe unele sectoare de rau, cu cresteri artificiale de niveluri si local depasirea cotelor de atentie.

Datorita situatiei hidrometeorologice actuale si a existentei formatiunilor de gheata pe raurile din sudul si estul tarii sunt posibile cresteri de niveluri si debite si dislocari, ruperi ale podurilor de gheata, formarea de aglomerari de gheturi pe unele sectoare de rau.

Vor exista cresteri artificiale de niveluri si local depasirea cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele: Vedea (Calmatui, Urlui, Vl. Cainelui- aferente judetului Teleorman), Arges (Neajlov, Dambovnic, Glavacioc, Sabar, Potop, Rautor, Colentina- aferente judetelor Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita (Teleajen, Sarata- aferente judetului Prahova), Buzau (Basca Mare, Basca Mica, Slanic, Calnau – aferente judetului Buzau), unii afluenti ai Barladului ( Vaslui, Racova, Crasna, Simila,Tutova-aferente jud. Vaslui, Berheci, Zeletin-aferente jud.Vrancea, Tecucel, Suhurlui, Geru-aferente jud. Galati), raurile din Dobrogea-aferente judetelor Constanta si Tulcea.

spot_img

Ultimele știri