Biocombustibil produs din bere

La sfarsitul lunii februarie, in Canada va fi inaugurata o centrala de producere a etanolului care va functiona pe baza de bere si sucuri acidulate, informeaza greenoptimistic.com.

Centrala de biocombustibil este un proiect pilot in valoare de 500.000 de dolari, al unitatii de cercetare in domeniul bioenergiei al New Brunswick Community College, situata langa Maine.

Proiectul va folosi berea si sucurile acidulate reziduale de la fabrica de bauturi Milco Industries. Compania arunca de obicei aceste reziduuri la groapa de gunoi, platind intre 100.000 si 200.000 de dolari pe an pentru a le depozita. Recicland bauturile in cadrul fabricii de etanol, acestea vor produce anual intre 100.000 si 200.000 de litri de biocombustibil.

Daca totul merge conform planului, Milco Industries va reusi sa isi achizitioneze o centrala de producere a etanolului pentru uz intern. Cea folosita in teste va fi mutata in alta parte, pentru a se testa si alte materii prime pe care le-ar putea folosi pentru a genera energie.

“Ce schimbari putem face acestei centrale-pilot pe care o vom instala pentru a o face sa opereze la scara mica si sa fie rentabila din punct de vedere economic? Aceasta ar putea fi prea mica, insa o centrala cu o capacitate de un milion de litri ar putea sa ne ajute sa atingem acest obiectiv”, a declarat Kevin Shiell, director stiintific al New Brunswick Community College.

Etanolul este un combustibil mai „curat” decat combustibilii fosili deoarece nu produce emisii de dioxid de carbon la ardere si pentru ca este fabricat din materii regenerabile, cum ar fi deseurile organice. Daca va avea succes, acest tip de centrala va fi un exemplu pentru companiile de reciclare si proprietarii de gropi de gunoi, care ar putea sa o foloseasca pentru a reduce formarea metanului si a altor gaze cu efect de sera.

Carmen Albisteanu
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri