Franța oferă subvenții de 200 de euro pentru biciclete electrice

Pentru a-i stimula pe cetățeni să folosească bicicleta ca mijloc de transport, autoritățile franceze au decis să ofere 200 de euro celor care vor să achiziționeze biciclete electrice noi.

biciclete electrice
Foto: stuff.co.nz

Cetățenii francezi care vor să cumpere biciclete, triciclete sau cvadricicluri cu motoare electrice pot aplica pentru o subvenție de 200 de euro oferită de stat. Data limită până la care cetățenii pot beneficia de subvenție este 31 ianuarie 2018.

Singurele condiții sunt ca vehiculele să aibă o putere mai mică de 3kW și un acumulator fără plumb. Beneficiarii trebuie să țină cont și de faptul că pot obține subvenția o singură dată și că nu vor putea vinde vehiculul timp de un an.

Prin această măsură, autoritățile vor să stimuleze achiziția de vehicule cu un impact redus asupra mediului. Potrivit Cycling Industry News, citați de TreeHugger, doar 2% dintre francezi merg cu bicicleta la serviciu.

Cum încurajează România mersul pe bicicletă

În România, situația este probabil și mai dezastruoasă decât în Franța, având în vedere lipsa pistelor pentru biciclete. Chiar dacă autoritățile par să nu facă eforturi prea mari pentru a încuraja mersul pe bicicletă, există ONG-uri care depun eforturi în acest sens.

Asociația Green Revolution este una dintre acestea. Acum 2 ani, a adus în România programul Bike2Work, prin care încurajează angajații să folosească bicicleta ca mijloc de transport de acasă la serviciu. Până acum, peste 1.700 de utilizatori au participat activ în program, pedalând peste 200.000 de kilometri. Nu este însă singurul program prin care asociația încurajează ciclismul utilitar. În 2010, a creat programul Biciclete cu cravata, prin care ajută companiile să își stimuleze angajații să vină pe bicicletă la serviciu. În sfârșit, anul trecut, a inaugurat un sistem automatizat de închiriere de biciclete: I’Velo Urban.

biciclete electrice I'Velo Urban

Asociația „Hai cu bicla” este o altă organizație care promovează activ ciclismul utilitar. În 2016, au început instalarea a 7 stații autonome pentru reparat biciclete. Inițiative pentru încurajarea mersului pe bicicletă mai au și cei de la OPTAR, cei de la Adevărații Veloprieteni și cei de la Clubul de Cicloturism Napoca.

spot_img

Ultimele știri