Ziua de Iasi: Bors de aval – reteta unui mediu curat

Reprezentantii Directiei Ape Prut au creat o reteta inedita pentru cei care nu tin cont de normele protectiei mediului. Aceasta are ca ingrediente deseurile adunate din rauri si care, consumate in cantitati mari, dauneaza grav sanatatii. Ingredientele necesare pentru un astfel de bors de aval sunt trei peturi proaspat culese, una-doua sticle, 200 grame de pungi sau hartii culese de curand, doua-trei ghete sau ambalaje, patru-cinci sireturi taiate marunt si un litru de ulei sau motorina recoltat de pe suprafata apei.

Peturile, sticlele si pungile proaspat recoltate se lasa la macerat cateva ore pentru aroma si buchet. Se lasa la foc mic timp de 10 minute, in timp ce se toarna fara moderatie untdelemn. Se condimenteaza cu sireturi taiate marunt, asortate cu ghete rondele. Amestecul se lasa la racit si se serveste cu prietenii pe malul unui rau sau lac. Reteta da startul campaniei "Sa pastram apele curate!", care se va desfasura pana in octombrie. Initiativa urmareste sensibilizarea cetatenilor in ceea ce priveste gospodarirea apelor, iar, pe de alta parte, isi propune sa constientizeze opinia publica in vederea obtinerii unui comportament adecvat fata de apa.

spot_img

Ultimele știri