Ziua de Cluj: Mai multe produse ecologice

Numarul producatorilor clujeni de legume sau fructe in regim ecologic s-a dublat in ultima perioada, potrivit evidentelor Directiei pentru Agricultura, Paduri si Dezvoltare Rurala (DAPDR).

Dintre cei 33 de producatori ecologici, cel putin 10 au obtinut autorizatiile in mai. Cu toate acestea, consumul de produse ecologice in Cluj este foarte mic raportat la media Uniunii Europene (UE), potrivit directorului DAPDR, Ilarie Ivan. Astfel, in UE consumul de produse ecologice ajunge la 7-10% din total, fata de 2-3% in Cluj, sustine Ivan.

Conducerea institutiei vrea sa impulsioneze acest segment de agricultura prin consilierea producatorilor agricoli, dezvoltarea unor amplasamente pentru desfacerea directa a productiei de legume si fructe din judet, identificarea produselor care pot fi catalogate ca fiind traditionale si consilierea producatorilor in scopul intocmirii documentatiei pentru obtinerea denumirii de produs.

spot_img

Ultimele știri