Zero Waste Delivery reprezintă viitorul livrărilor online

Start-up-ul de economie circulară R-CREATE împreună cu companiile de curierat pe bicicletă Sinapseria, Ciclocurier și Eastride Delivery aduc pe piața din România primul serviciu de livrare Zero Waste. Parteneriatul își propune să ofere magazinelor online și clienților o experiență 100% nepoluantă de livrare a produselor, atât prin folosirea bicicletelor pentru deplasare, cât și prin eliminarea risipei de deșeuri provenite din ambalaje.

Linda Vasilescu (co-fondator și CEO) și Adina Huma (co-fondator și Marketing Diector)

Serviciul este valabil începând cu luna noiembrie în orașele București, Cluj și Timișoara pentru coletele plasate prin intermediul partenerilor de livrări pe bicicletă. Începând cu anul viitor, programul Zero Waste Delivery va fi implementat și în Oradea, Brașov, Târgu Mureș, Arad, Deva și Ploiești.

Produsele comandate online sunt livrate clientului de către curier în ambalajul lor primar şi sigilate în ambalajul returnabil R-CREATE. Clientul desigilează coletul, preia produsul şi înmânează ambalajul returnabil R-CREATE curierului. Astfel, ambalajul reintră în circuitul de livrare şi prin procedura standard de retur, poate fi refolosit chiar şi de peste 20 de ori. La finalul ciclului de viaţă al fiecărui ambalaj, R-CREATE asigură colectarea şi reciclarea lui.

Serviciul este destinat companiilor și brandurilor care își asumă prin ceea ce fac un rol activ de promovare în comunitate a grijei față de mediu și de dezvoltare sustenabilă.

Start-up-ul R-CREATE lucrează la această soluţie încă din 2019, când a câştigat premiul pentru cea mai bună idee în domeniul reciclării, la un accelerator de profil organizat de Impact Hub şi PepsiCo.

În contextul problemei poluării, care devine tot mai apăsătoare pentru companii şi guverne deopotrivă, nevoia de astfel de soluţii a devenit tot mai stringentă, în special pentru retailerii tradiţionali şi online. Această nevoie este subliniată şi de faptul că, din 2021, intră în vigoare norma europeană care interzice folosirea plasticului de unică folosinţă.

R-CREATE estimează că va ajunge să înlocuiască anual peste cinci milioane de ambalaje de unică folosinţă cu această soluţie. Concepte similare exista deja în SUA, dar și în Olanda, Finlanda sau Franța.

spot_img

Ultimele știri