Vrancart investeşte 17 milioane de euro pentru a extinde linia de reciclare a deşeurilor

Vrancart, unul dintre cei mai mari producători de hârtie igienică, carton ondulat şi ambalaje din carton din România, va primi un ajutor de stat în valoare maximă de 8,3 de milioane de euro pentru a realiza o investiţie de tip „green field” în valoarea totală de 17 milioane de euro. 

Proiectul se va derula pe o nouă societate – Vrancart Recycling – și are ca scop întărirea poziției grupului Vrancart pe piața colectării și reciclării deșeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel național.

Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deșeuri complementare celor reciclate în momentul de față, precum reciclarea deșeurilor de plastic și lemn, obținerea de produse modelate din deșeuri de hârtie și carton, reciclarea cenușii industriale și valorificarea energetică a reziduurilor industriale.

„Vrancart este asimilat, în mod tradițional, unui producător de hârtie și carton, însă compania activează pe mai multe direcții conexe, fiind chiar lider de piață în domeniul colectării și reciclării deșeurilor. Noua facilitate completează și extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităților guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanțare, au decis susținerea acestui proiect 100% românesc. Investiția Vrancart va avea un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilității de producție, cât și în zona colaboratorilor și societăților furnizoare), dar mai ales prin creșterea capacității de colectare și prelucrare a deșeurilor în cadrul strategiei naționale de reciclare, în acord cu cerințele și normele europene”, a declarat Ionel Marian Ciucioi, Director general și Președinte al Consiliului de Administrație Vrancart.

Investiția va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart și va presupune o perioadă de implementare de 2 ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane și o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care deține, pe lângă capacitățile de reciclare hârtie și carton,și cea mai extinsă rețea de centre de colectare deșeuri din România (20 centre de colectare în 17 orașe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deșeuri reciclabile.

De asemenea, în urma unui demers menit a coagula cât mai multe activități ce țin de economia circulară, Vrancart Recycling va fi susținută și de societatea de implementare a răspunderii extinse a producătorilor pentru ambalajele puse pe piață, Ecorep Group.

Ecorep Group este o companie care are ca obiect de activitate implementarea obligaţiilor privind răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.), la care societatea Vrancart este actionar majoritar, alături de actionarii Rom Paper S.R.L., Dededman S.R.L., SOMPLAST S.A. și I.A.M.U. S.A.

Vrancart este deținută de SIF Banat – Crişana și a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri netă de 300,78 de milioane de lei, în creştere modestă faţă de anul 2018 plasând astfel companie pe primul loc în topul firmelor din județul Vrancea cu cea mai mare cifră de afaceri. Frații Adrian și Dragoș Pavăl dețin 16,9% din Vrancart prin Pavăl Holding.

Citeşte şi:

Mall-ul Shopping City Satu Mare colectează separat deșeurile clienților
Exonia, producător de ambalaje, lansează un apel către autorităţi pentru vaccinarea angajaților din industrii
spot_img

Ultimele știri