Editia a cincea a “Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale” obtinute in ferme si gospodarii taranesti ii invita pe bucuresteni sa deguste, in acest weekend, bunatati din Dobrogea si vinurile de exceptie de la Dealu Mare.
Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti’ (ASAS), iar intrarea este libera.
Vizitatorii targului sunt asteptati cu preparate din Dobrogea, cum ar fi faimoasa placinta dobrogeana si o rulada Pestera, din pulpa de berbecut, preparata dupa o reteta unica in tara, de satenii din Pestera (Constanta).
Tot in standurile producatorilor din Pestera, pofticiosii pot degusta hamsii si scrumbii sarate, cu un pahar de vin pelin.
De asemenea, un pastrav afumat sau prajit, cu usturoi si mamaliguta, cu un vin de Dealu Mare, cum ar fi Merlot, Feteasca Neagra sau Cabernet Sauvignon vor sta la dispozitia vizitatorilor targului.
Pe iubitorii de bere ii asteapta berea traditionala din Galati, iar cei care se feresc de alcool isi vor putea stinge setea cu sucuri pasteurizate, fara alte adaosuri (E-uri), cu braga sau cu sucul de mere „Vital“, produs in Ardeal, la Bacia, (Hunedoara), din mere romanesti de calitate.
"Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale" s-a tinut si weekendul trecut tot la Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” (ASAS).
Editia precedenta a oferit vizitatorilor bulz ciobanesc, preparat dupa o reteta unica in tara, de satenii din Sohodol – Bran si langosul cu smantana, cu usturoi, cu cascaval, cu dulceata sau cu ciocolata, gatit chiar la fata locului, sub ochii cumparatorilor vor fi in centrul atentiei la targ.