Un roman transforma fotosinteza in sursa de energie regenerabila

Directorul al Centrului de Cercetari Biologice (CCB) si al Gradinii Botanice din Jibou, Cosmin Sicora considera ca transformarea energiei solare in hidrogen prin fotosinteza ar putea sa reprezinte o sursa de energie regenerabila ce ar putea inlocui dependenta de combustibilii fosili, potrivit Agrepres.

Avem in derulare un proiect care se refera la identificarea rolului unor proteine implicate in fotosinteza. Fotosinteza e procesul prin care plantele fixeaza energia solara si aduc un aport de substante, de energie pana la urma, pe Terra. Daca intelegem procesul acesta si il putem reproduce, ne-am asigura o sursa de energie practic inepuizabila pentru ca Soarele, de bine de rau, este o sursa de energie inepuizabila si am inlatura dependenta societatii umane de acesti combustibili fosili care, prin folosirea lor, produc gazele cu efect de sera, produc toate aceste probleme de schimbare a climei si tot ce implica lucrurile acestea”, a explicat, pentru Agerpres, Cosmin Sicora.

Proiectul se incadreaza in contextul, pe plan international, de dezvoltare a unor surse de energie verde, surse de energie regenerabila, nepoluanta, care sa asigure trecerea pana la urma a societatii umane de la combustibilii fosili ca sursa de energie pe hidrogen, pentru ca prin procesul de fotosinteza, fara a intra in detalii foarte profund, anumiti electroni de acolo trec si pot produce hidrogen prin actiunea unei enzime numita hidrogenaza, a subliniat Cosmin Sicora.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri