Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Thomas Friedman arata efectele incalzirii globale in ”Cald, plat si aglomerat”

Avem nevoie de o revolutie verde? Jurnalistul Thomas Friedman asa crede si explica cum putem schimba viitorul intr-o lume globalizata in volumul ”Cald, plat si aglomerat”, aparut la editura Polirom.

Laureat al premiului Pulitzer, Friedman arata cauzele si efectele incalzirii globale si explica necesitatea unor masuri urgente pentru a combate efectul distrugator al schimbarilor climatice.

Ca si in bestsellerurile sale anterioare, ”Pamintul este plat” si ”Lexus si maslinul”, Thomas L. Friedman descrie viitorul prin prisma unor evenimente recente cruciale.

El explica modul in care tragedia de la 11 septembrie, uraganul Katrina si aplatizarea lumii prin intermediul internetului au contribuit la agravarea problemelor si atrage atentia asupra a doua noi chestiuni presante: schimbarile climatice dramatice si concurenta tot mai acerba pentru resursele energetice, care ar putea distruge lumea, daca nu actionam rapid.

Thomas L. Friedman a castigat Premiul Pulitzer in anii 1983, 1988 si 2002 pentru articolele sale din The New York Times. US News & World Report l-a desemnat unul dintre cei mai de seama lideri de opinie ai Statelor Unite.

Semnal de alarma pentru omenire

”Lumea devine calda, plata si aglomerata. Mai precis, incalzirea globala, ascensiunea uimitoare a claselor de mijloc pe tot cuprinsul globului si inmultirea rapida a populatiei duc la diminuarea semnificativa a stabilitatii planetei”, declara Thomas L. Friedman.

Potrivit publicatiei Newsweek, cartea lui Friedman transmite un semnal de alarma si totodata un apel la constientizarea pericolelor si oportunitatilor unei lumi cu tot mai putine resurse.

”Pamantul devine din ce in ce mai cald si mai aglomerat, iar numarul tot mai mare de computere si de oameni in continua miscare inseamna o competitie sporita pentru resurse, deci si emisii sporite de gaze cu efect de sera. Daca nu actionam, in anul 2040, viata pe acest pamant ar putea fi undeva intre Waterworld si Mad Max”, se precizeaza in cronica volumului.

De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut: Pamintul este plat. Scurta istorie a secolului XXI (2007) si Lexus si maslinul (2008).

spot_img

Ultimele știri